– Έκχαρτ Ρέμπεργκ, εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της CDU/CSU : «Δεν αποδεσμεύσαμε σήμερα ακόμη την εκταμίευση της επόμενης δόσης, διότι από την ελληνική Κυβέρνηση εκκρεμεί η εφαρμογή ενός μικρού υπολοίπου των συμφωνηθέντων μέτρων».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Η Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, ανέβαλε τελικά την απόφαση για την εκταμίευση της δανειακής δόσης προς την Ελλάδα. «Δεν αποδεσμεύσαμε σήμερα ακόμη την εκταμίευση της επόμενης δόσης, διότι από την ελληνική Κυβέρνηση εκκρεμεί η εφαρμογή ενός μικρού υπολοίπου των συμφωνηθέντων μέτρων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοικωνιστών (CDU/CSU) στην Επιτροπή, Έκχαρτ Ρέμπεργκ. «Όταν αυτά θα έχουν υλοποιηθεί, θα ασχοληθούμε εκ νέου με το θέμα» πρόσθεσε και επεσήμανε, πως δεν διακρίνονται πια σοβαρά προβλήματα στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.
Στο σχετικό αίτημα, που είχε διαβιβάσει το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών στην Επιτροπή, είχε επισημανθεί, ότι η έγκριση εξαρτάται από την τελική επιβεβαίωση της εφαρμογής των μέτρων από την ελληνική Κυβέρνηση. Στο ίδιο έγγραφο αναφερόταν ακόμη, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, δεν μπόρεσαν να δώσουν στην τελευταία έκθεση αξιολόγησης οριστική επιβεβαίωση για αυτό το θέμα, ωστόσο αυτή η επιβεβαίωση αναμένεται σύντομα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA