-Το Βερολίνο ανησυχεί για την αυξανόμενη πολιτική δύναμη, που αποκτά η Ρωσία στα Βαλκάνια και προσπαθεί να ανασχέσει την ρωσική κάθοδο προς την Μεσόγειο.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

“Η Γερμανία από το 1990 έχει θέσει σε εφαρμογή ένα προμελετημένο και καλά oργανωμένο σχέδιο, με το οποίο προσπαθεί να ελέγξει ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων”.
Αυτό υποστηρίζουν έγκυροι στρατηγικοί αναλυτές, που αναφέρουν σε μελέτες και εκθέσεις τους, ότι, από την εποχή την διάλυσης της πρώην Γιουγκοσλαβίας μέχρι την σημερινή εποχή των μνημονίων της Ελλάδας, το Βερολίνο προσπαθεί να «κυριεύσει» οικονομικά και πολιτικά την περιοχή αυτή.balkan_map-781283
Οι παρεμβάσεις των γερμανικών Κυβερνήσεων σε όλες τις βαλκανικές χώρες είναι πλέον συχνό φαινόμενο. Έτσι, τώρα, και στην περίπτωση της Σερβίας και της «υποψηφιότητάς» της στο ΝΑΤΟ, οι Γερμανοί έχουν και λόγο και άποψη .
«Η Σερβία εξακολουθεί να «επιθυμεί» να λάβει την ιδιότητα του μέλους του ΝΑΤΟ, παρά το γεγονός, ότι η Ρωσία δεν θέλει», αναφέρει, επί λέξει, σχετική ανακοίνωση του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών στα ΜΜΕ.

Οι Γερμανοί ζητούσαν επιτακτικά από τους Σέρβους να αποδεχθούν, και, μάλιστα, με συνταγματική ρύθμιση, την απώλεια του Κοσσυφοπεδίου!

Κατά τους αναλυτές, πρόκειται στην ουσία, για μία ακόμη ωμή και προκλητική παρέμβαση στα εσωτερικά ενός ιστορικού και ομόδοξου με τους Έλληνες, λαού, όπως είναι ο σερβικός, ο οποίος έχει υποστεί τα πάνδεινα εδώ και πολλά χρόνια.
Ο Γερμανός υπεύθυνος του Υπουργείου Εξωτερικών για την Νότια Ευρώπη, Ernst Reichel, δήλωσε, ότι η Ρωσία κατάφερε πραγματικά να επιβληθεί στα Βαλκάνια, και ότι η δράση της έχει αναβαθμιστεί σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή, ειδικότερα, σύμφωνα με τον ίδιο, σε ότι σχέση με την Σερβία, που βρίσκεται στο στόχαστρο της γερμανικής βαλκανικής πολιτικής.
Ωστόσο, ο Γερμανός αξιωματούχος είναι απόλυτα πεπεισμένος, ότι η Σερβία θα συνεχίσει την πορεία της προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.
Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο, ο οποίος στις συνομιλίες για την υποτιθέμενη ένταξη του Βελιγραδίου στην ΕΕ, ζητούσε επιτακτικά από τους Σέρβους να αποδεχθούν, και, μάλιστα, με συνταγματική ρύθμιση, την απώλεια του Κοσσυφοπεδίου!!

“Η Σερβία πρέπει να επιλέξει μια ιδιαίτερη σχέση με την Ευρώπη, κινούμενη προς την σωστή κατεύθυνση, και ως εκ τούτου να γίνει μέρος της Ευρώπης και με την πολιτική έννοια”

«Πιστεύω, ότι η Σερβία δεν πρόκειται να αλλάξει την στρατηγική της πορεία, η οποία έχει ως στόχο την προσέγγιση με την Δύση και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Φυσικά, η Ρωσία έχει κάνει σαφές, ότι έχει κάποια συμφέροντά στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά παρ “όλα αυτά, είμαστε βέβαιοι, ότι η Σερβία θα έρθει πιο κοντά στην ευρωπαϊκή και στην ευρω-ατλαντική προοπτική. Εμείς θεωρούμε, ότι η ενισχυμένη δράση της Ρωσίας δεν θα προκαλέσει αλλαγές στα σχέδια μας για την περιοχή» είπε ο κ. Reichel.
Σημείωσε, επίσης, ότι για το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, η Σερβία αποτελεί στρατηγική κατεύθυνση στην πολιτική της χώρας του .
«Έχουμε θεμελιώδες συμφέρον στα Βαλκάνια, και η Σερβία πρέπει να επιλέξει μια ιδιαίτερη σχέση με την Ευρώπη, κινούμενη προς την σωστή κατεύθυνση, και ως εκ τούτου να γίνει μέρος της Ευρώπης και με την πολιτική έννοια», καταλήγει ο κ.Reichel.

“Η Μόσχα προσπαθεί να συνδέσει στενά μαζί της την Σερβία, μέσω της στρατιωτικής συνεργασίας και της προμήθειας φυσικού αερίου, καθώς η Σερβία αναζητά ένα ισχυρό σύμμαχο απέναντι στην «υπόγεια δράση» της Δύσης”

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές αυτοί, οι Γερμανοί φαίνονται ιδιαίτερα ανήσυχοι μετά την δημοσιοποίηση της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Σερβίας.
Η Κυβέρνηση της Μόσχας προσπαθεί να συνδέσει στενά μαζί της την Σερβία, μέσω της στρατιωτικής συνεργασίας και της προμήθειας φυσικού αερίου, ενώ η Σερβία αναζητά ένα ισχυρό σύμμαχο απέναντι στην «υπόγεια δράση» της Δύσης.
Η γερμανική Κυβέρνηση ανησυχεί, επίσης, για την πολιτική δύναμη, που αποκτά η Ρωσία στα Βαλκάνια. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ανοικτά, ότι προσπαθεί να «πείσει» την Σερβία να μείνει εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παρόμοια δραστηριότητα εμφανίζεται και στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη, όπου, μέσω της σερβικής Δημοκρατίας Σέρπσκα, οι Ρώσοι διεισδύουν στην περιοχή αυτή.

“Η Γερμανία και η Τουρκία είναι σήμερα οι κύριοι αντίπαλοι της Ρωσίας, που την εμποδίζουν στην κάθοδό τους προς την Μεσόγειο”

Σύμφωνα πάντα με τους στρατηγικούς αυτούς:αναλυτές, οι Γερμανοί δεν πρέπει να ξεχνούν την ρωσική διείσδυση και στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους της Μόσχας, γνωρίζοντας καλά, ότι με τα μνημόνια δεν δύναται να υποδουλωθεί ένα κράτος σαν το ελληνικό.
Αυτήν την δεδομένη στιγμή για το Κρεμλίνο δύο είναι οι κύριοι αντίπαλοι, πλην φυσικά των ΗΠΑ: Η Γερμανία και η Τουρκία .
Πρόκειται για δύο χώρες, οι οποίες «εμποδίζουν» σε μεγάλο βαθμό, αυτό που επιθυμούσαν πάντοτε οι Ρώσοι, δηλαδή την κάθοδό τους στην Μεσόγειο.
Και όπως τονίζουν οι αναλυτές, σε αυτήν την πορεία τους και με αυτά τα οπλικά συστήματα, με τα οποία είναι εφοδιασμένες οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, τίποτε δεν μπορεί να σταθεί σήμερα εμπόδιο στα σχέδιά τους, την στιγμή, μάλιστα, που έχουν μαζί τους και τον κινεζικό «γίγαντα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ