– Ο κρατικός μηχανισμός της Γερμανίας έχει την πολύχρονη και απαραίτητη «τεχνογνωσία» να χειριστεί την είσοδο εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στις λεγόμενες «χώρες διέλευσης», που κινδυνεύουν με μεγάλη αποσταθεροποίηση.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

«Ανοίγοντας »τις πόρτες σε χιλιάδες μετανάστες η Γερμανία έχει ένα έξυπνο σχέδιο κατά νου προς εφαρμογή, σύμφωνα με την πολιτική ελίτ της χώρας. Η εισροή μεταναστών θα βοηθήσει στην επίλυση του επισφαλούς δημογραφικού προβλήματος της χώρας, στην ενίσχυση της οικονομίας της, και στην ανύψωση της εικόνας της Γερμανίας διεθνώς, κάνοντάς την ένα ηθικό παράδειγμα για την υπόλοιπη Ευρώπη», γράφει μία Πολωνή δημοσιογράφος, η Ελίζα Λιτάκ, σε άρθρο της στο Portal wPolityce.pl..
Η Γερμανία σχεδιάζει να «δεχθεί» 800.000 μετανάστες μόνον εφέτος και περίπου δύο εκατομμύρια τα επόμενα χρόνια. Με πλήρη επίγνωση των πιο άμεσων αρνητικών πτυχών της εν λόγω απόφασης, οι Γερμανοί εξακολουθούν να παίρνουν το ρίσκο, επειδή συνειδητοποιούν τα μακροπρόθεσμα οφέλη, που θα μπορούσαν να αποκομίσουν, εκτιμούν και πολλοί άλλοι αναλυτές, υπογραμμίζοντας, ότι η μετανάστευση θα μπορούσε να αντιστρέψει την κύρια αδυναμία της Γερμανίας, την επισφαλή δημογραφική κατάσταση της, και να βοηθήσει στην καταβολή των συντάξεων του μέλλοντος.

“Το «άνοιγμα» της γερμανικής αγοράς εργασίας γρήγορα και διεξοδικά προς τους μετανάστες, θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στη γερμανική οικονομία”

Κατά την Πολωνή αρθρογράφο καιτους αναλυτές αυτούς, οι μετανάστες είναι σημαντικά νεότεροι από τον εγχώριο πληθυσμό και λαμβάνοντας υπόψη τις μείζονες δημογραφικές προκλήσεις της Γερμανίας, αυτό αποτελεί μια ευχάριστη είδηση.germania
Πολλοί μετανάστες διαθέτουν συγκεκριμένες δεξιότητες, αλλά και την ικανότητα και προθυμία για εργασία. Το «άνοιγμα» της γερμανικής αγοράς εργασίας γρήγορα και διεξοδικά προς τους μετανάστες, θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στη γερμανική οικονομία. Η σημαντική αύξηση στην φθηνή προσφορά εργασίας θα συμβάλλει επίσης στην αύξηση της γερμανικής παραγωγής.
Τα γερμανικά βιομηχανικά τραστ, όπως είναι η Porsche, η Daimler-Βenz, η Deutsche Post, η Evonik και άλλοι οικονομικοί κολοσσοί, είναι έτοιμοι να δεχθούν «με ανοικτές αγκάλες» τις νέες αφίξεις. Με την ανεργία σε χαμηλά ποσοστά, οι γερμανικές εταιρείες χαιρετίζουν την εισροή φθηνού εργατικού δυναμικού.

” Η Γερμανία ευνοείται από την είσοδο των μεταναστών, επειδή ο κρατικός της μηχανισμός έχει την πολύχρονη και απαραίτητη «τεχνογνωσία» να χειριστεί την κατάσταση, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στις λεγόμενες «χώρες διέλευσης»”

Δηλαδή , σύμφωνα με τους αναλυτές αυτούς, η Γερμανία θα έχει στα εργοστάσια της μία «Κίνα» από εργάτες, κατεβάζοντας το κόστος ακόμα πιο χαμηλά, αυξάνοντας παράλληλα και το περιθώριο κέρδους. Με τέτοιο φθηνό εργατικό δυναμικό, όλοι οι υπόλοιποι, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, είναι « καταδικασμένοι».
Υπάρχει επίσης μια πολιτική οπτική γωνία σε αυτό, τονίζει η Πολωνή αρθρογράφος, Ελίζα Λιτάκ. Παραδόξως η χαοτική φύση όλης αυτής της διαδικασίας, η οποία αφορά τον χειρισμό όλων αυτών των μεταναστών από τις γερμανικές Αρχές, ευνοεί την Γερμανία, επειδή ο κρατικός της μηχανισμός έχει την πολύχρονη και απαραίτητη «τεχνογνωσία» να χειριστεί την κατάσταση, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στις λεγόμενες «χώρες διέλευσης», οι οποίες πολύ εύκολα θα μπορούσαν να αποσταθεροποιηθούν.

“Η Ελλάδα έχει βυθιστεί στο χάος από την ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών και γίνεται λιγότερο ελκυστική οικονομικά και πιό εξαρτημένη από τους πιστωτές της”

Η Ελλάδα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Η χώρα έχει βυθιστεί στο χάος από την ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών από την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική, και γίνεται λιγότερο ελκυστική οικονομικά, αυξάνοντας την οικονομική εξάρτησή της ακόμη περισσότερο από τον κύριο πιστωτή της, που είναι η Γερμανία.
Η Ουγγαρία, η οποία είναι άλλο ένα τέτοιο παράδειγμα, προσπαθεί να είναι λιγότερο εξαρτημένη από τις Βρυξέλλες, αλλά θα βρει επίσης το ίδιο «τέλος», κατηγορούμενη από την διεθνή κοινότητα για κακομεταχείριση μεταναστών σε ολόκληρη την επικράτειά της.
Η Πολωνία, η Σλοβακία και η Τσεχία ομοίως επιδεικνύουν «ανοχή» της κατάστασης, εξασφαλίζοντας έτσι την μη παρέμβαση στην προγραμματισμένη προσέγγιση του Βερολίνου με την Ρωσία, με την μορφή μιας συμφωνίας για τον αγωγό Nord Stream-2 .

“Μπορεί να υπάρχουν τα σχέδια των Γερμανών βιομηχάνων, αλλά ο γερμανικός εθνικισμός /ναζισμός ευρίσκεται σε φάση μεγάλης ανόδου με «επικίνδυνη προοπτική»”

Η δεδηλωμένη επιθυμία της Γερμανίας να φιλοξενήσει τα εκατομμύρια των μεταναστών, που αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην Δύση, είναι η επιτομή των ευρωπαϊκών ηθικών αξιών, όπως είναι η αλληλεγγύη και η υπευθυνότητα, κάτι τα οποίο διακυρήσσει και ο Χριστιανισμός, τονίζει η Πολωνή δημοσιογράφος.
Η ουσία, όμως, είναι, ότι οι Μουσουλμάνοι θα κατακλύσουν την Ευρώπη , με όλα τα γνωστά αποτελέσματα. Όσο για την Γερμανία, υπάρχουν τα σχέδια των βιομηχάνων, αλλά ο γερμανικός εθνικισμός /ναζισμός ευρίσκεται σε φάση μεγάλης ανόδου με «επικίνδυνη προοπτική» το επόμενο διάστημα, επισημαίνουν πολλοί αναλυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ