(c) elliniki-gnomi ATHINA
(c) elliniki-gnomi ATHINA

– Θα επιβληθεί ένα τέλος της τάξης του 3% σε κάθε συναλλαγή μέσω online πλατφόρμας, ενώ θα προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο σε εκείνους, που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο, αλλά συνεχίζουν να ενοικιάζουν τα σπίτια τους μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Την δημιουργία μητρώου, όπου θα εγγράφονται υποχρεωτικά όσοι ενοικιάζουν ακίνητα μέσω διαδικτυακών ιστότοπων, δρομολογεί η ελληνική Κυβέρνηση, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα γίνεται η διασταύρωση των στοιχείων τους με εκείνα, που διατηρούν οι διαδικτυακές πλατφόρμες ενοικίασης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος”, το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης εκτιμά, ότι η ενοικίαση σπιτιών μέσω ιστοσελίδων, οδηγεί σε απώλειες εσόδων 270 εκατομμυρίων ευρώ.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, θα προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο σε εκείνους, που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο, αλλά συνεχίζουν να ενοικιάζουν τα σπίτια τους μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.
Παράλληλα, θα επιβληθεί ένα τέλος της τάξης του 3% σε κάθε συναλλαγή μέσω online πλατφόρμας, ενώ θα υπάρχει ξεχωριστός κωδικός στην φορολογική δήλωση των φυσικών προσώπων, όπου θα δηλώνονται τα ποσοστά από την ενοικίαση, θα προσμετρώνται στο εισόδημα και θα φορολογούνται με βάση την κλίμακα φορολόγησης των ενοικίων.
Εκτιμάται, ότι μέσω διαδικτύου ενοικιάζονται στη χώρα μας περισσότερα από 30.000 ακίνητα.

(c) elliniki-gnomi ATHINA
(c) elliniki-gnomi ATHINA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ