-Κατηγόρησε την ΝΔ, ότι επιστρέφει στις παλιές δοκιμασμένες συνταγές, “νόμου και τάξης”, δηλαδή, «στο πιο συντηρητικό και σκληρά δεξιό προφίλ»!

Τα σενάρια περί πρόωρων βουλευτικών εκλογών διέψευσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της, που παρεχώρησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Ερωτηθείσα σχετικά με τα σενάρια, που κυκλοφορούν, ότι ο Πρωθυπουργός, μπροστά στις απαιτήσεις του προγράμματος, μπορεί να επιλέξει τις κάλπες, προσφεύγοντας σε βουλευτικές εκλογές, ίσως και μέσα στο προσεχές Φθινόπωρο, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ως εξής: «Σενάρια κυκλοφορούν από το πρώτο 24ωρο, οπότε ανέλαβε καθήκοντα αυτή η Κυβέρνηση με εντολή του ελληνικού λαού. Το θεατρικό έργο με τίτλο «αριστερή παρένθεση» έχει παίξει σε τόσες εκδοχές, ώστε πλέον, δύο χρόνια μετά την πρώτη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έπαψε να πουλάει εισιτήρια».
Η ίδια, αναφερόμενη σε όσα υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία, είπε, ότι «η αλήθεια είναι απλή. Στην ΝΔ θέλουν με πάθος την εξουσία. Δικαίωμά τους.Ας περιμένουν, όμως. Έτσι λειτουργεί η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία».
Σχετικά με τις επικρίσεις στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, η κ. Γεροβασίλη επεσήμανε, πως «για πρώτη φορά μπαίνει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Για πρώτη φορά ακολουθείται μία τόσο διαφανής διαδικασία αδειοδότησης…και τα περί “αυταρχισμού” μόνον θυμηδία προκαλούν».

«Η Νέα Δημοκρατία επιστρέφει στις παλιές δοκιμασμένες συνταγές, “νόμου και τάξης”. Δηλαδή, στο πιο συντηρητικό και σκληρά δεξιό προφίλ» – «Η «Ένωση Κεντρώων» συγκλίνει με την πολιτική της Κυβέρνησης σε αρκετά επιμέρους θέματα, όπως είναι ο εκλογικός νόμος, οι τηλεοπτικές άδειες και τα θεσμικά»

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για «πολιτικό αδιέξοδο» της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας, ότι «πόνταραν στην αποτυχία, τόσο του κυβερνητικού προγράμματος, όσο και των διαπραγματεύσεων. Έχασαν και στα δύο. Πέρασαν στην συνέχεια σε μία περίοδο απαίτησης να παραιτηθεί η Κυβέρνηση. Αφού και αυτή η επιλογή αποδείχθηκε ατελέσφορη, η Νέα Δημοκρατία επιστρέφει στις παλιές δοκιμασμένες συνταγές, “νόμου και τάξης”. Δηλαδή, στο πιο συντηρητικό και σκληρά δεξιό προφίλ».
Ερωτηθείσα σχετικά με την «Ένωση Κεντρώων» και το αν αποτελεί δυνάμει κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Γεροβασίλη απάντησε, πως «ο κ. Λεβέντης δηλώνει ότι επιθυμεί -και είναι σταθερός σ’ αυτό- μία Κυβέρνηση τεχνοκρατών. Κάτι, που επίσης θα παραμείνει ως σενάριο.Από εκεί και πέρα, πράγματι σε επιμέρους θέματα, όπως είναι ο εκλογικός νόμος, οι τηλεοπτικές άδειες και τα θεσμικά, η «Ένωση Κεντρώων» συγκλίνει με την πολιτική της Κυβέρνησης. Υπάρχουν, όμως, και πολλά άλλα όπου μας χωρίζει άβυσσος».
Επιπρόσθετα, η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε «κόμματα χωρίς σαφή προσανατολισμό» το ΠΑΣΟΚ και το «Ποτάμι», που δεν βλέπουν το «αδιέξοδο των νεοφιλελεύθερων επιλογών» και «συχνά επιλέγουν να γίνονται ουρά της πιο συντηρητικής και παλαιοκομματικής Νέας Δημοκρατίας».

syriza