Το 78℅ θεωρεί αρνητική την κατάσταση στην ελληνική οικονομία και το 21℅ ότι αυτή θα χειροτερέψει!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάζει η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση στην Ελλάδα από την «Metron Analysis» για λογαριασμό της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το 56% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από το εκλογικό αποτέλεσμα, 18% δυσαρεστημένο, 19% ουδέτερο και 6℅ δεν θέλησε να απαντήσει.vouli
Σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας, το 78% των ερωτηθέντων την θεωρούν αρνητική, ενώ το 15% δηλώνει ουδέτερο. Στην ερώτηση, αν θα καλυτερέψει η οικονομική κατάσταση στην χώρα μας, το 38% δηλώνει θετικό, 32% ότι θα μείνει ίδια, ενώ 21% θεωρεί, ότι οι συνθήκες θα χειροτερέψουν.
Αναφορικά με την συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, το 56% των ερωτηθέντων την θεωρεί θετική εξέλιξη, ενώ το 35% αρνητική.
Αξιολογώντας την επιλογή προσώπων και συγκεκριμένα τον κ. Βαρουφάκη ως Υπουργό Οικονομικών, 60% θεωρεί τον κ. Βαρουφάκη σωστή επιλογή και 11% διαφωνεί. Σε ότι αφορά την επιλογή του κ. Καμμένου στην θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, 51% την θεωρεί ως σωστή επιλογή και 36% ως λανθασμένη επιλογή.