Ο Πρύτανης του Ομόσπονδου Πανεπιστημίου, Moscow State Pedagogical University, Καθηγητής και Ακαδημαϊκός Alexey L. Semenov, προσκάλεσε τον Καθηγητή Βασίλη Φθενάκη, με καταγωγή από το Βραχάσι, στη Μόσχα για μια σειρά διαλέξεων με θέμα τη μεταρρύθμιση εκπαιδευτικών συστημάτων. Η Κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναπτύσσει νέα αναλυτικά προγράμματα για την προσχολική και σχολική ηλικία που στηρίζονται στα αντίστοιχα γερμανικά προγράμματα των οποίων την ευθύνη έχει ο κ. Φθενάκης.Screenshot 2014-12-15 20.15.58

Οι ομιλίες έλαβαν χώρα στο Auditorium του Λένιν. Ο κ. Φθενάκης υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο και με το Ομόσπονδο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού (FIRO), αρμόδιο για την ανάπτυξη των νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων και την μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου απεφάσισε ομόφωνα στις 29 Σεπτεμβίου 2014 να απονείμει στον κ. Φθενάκη την ανώτατη τιμητική διάκριση, τον τίτλο του Επίτημου Καθηγητή και Μέλους της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου. Η απονομή του τίτλου έγιναι σε ειδική πανηγυρική τελετή που έλαβε χώρα στις 24 Νοεμβρίου στη Μόσχα, με παρουσία της συζύγου του κ. Αικατερίνης Φθενάκη-Ζουράρη. Το Πανεπιστήμιο τιμά το ερευνητικό έργο του κ. Φθενάκη και την προσφορά του στη ανάπτυξη και μεταρρύθμιση του Εκπαιδευτικού Συστήματος στη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Συγχαίρω τον καθηγητή Βασίλη Φθενάκη, επίτιμο μέλος του συνδέσμου μας, γι αυτήν την σημαντική τιμητική διάκριση. Με τις γνώσεις του, τις εμπειρίες του, το επιτυχημένο και αναγνωρισμένο διεθνώς έργο του ο καθηγητής Φθενάκης είναι λαμπρό στέλεχος του Ελληνισμού της Γερμανίας. Μετά από επιτυχημένες αποστολές σε πολλές χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας τώρα κατακτά και την Ρωσία. Του ευχόμαστε υγεία και να παραμένει πάντα δραστήριος» δήλωσε στον τύπο ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW Φαίδων Κοτσαμπόπουλος.

Γραφείο Τύπου του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW