Ελληνογερμανική συνεργασία.

Ήρθε και για να προσφέρει δώρα στους μαθητές των ειδικών σχολείων της Πελοποννήσου. Η επίσκεψη αυτή ήταν η αφορμή για να ντυθεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσουν Τατούλης στα μπλε, το χρώμα της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Σάλκε από το Γκελσενκίρχεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

«Πρότυπο κοινωνικοποίησης του αθλητισμού» χαρακτήρισε ο Πέτρος Τατούλης την πρωτοβουλία αυτή της ποδοσφαιρικής ομάδας, που σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και τη Γερμανική Πρεσβεία στην Ελλάδα, προσέφεραν δώρα σε όλους τους μαθητές των ειδικών σχολείων.tripoli tripoli1

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού καλωσόρισε την πολυμελή αντιπροσωπεία της διοίκησης της ομάδας της Σάλκε, χαρακτήρισε επίσης ιδιαίτερα συγκινητική την πρωτοβουλία αυτή, η οποία έδωσε μεγάλη χαρά στους μικρούς μαθητές που έλαβαν τα δώρα. Σημείωσε επίσης ο κ. Τατούλης ότι η ενέργεια αυτή, αφενός, καταδεικνύει μια διαφορετική ποιότητα στα αθλητικά σωματεία, αφετέρου, ενδυναμώνει την εξωστρέφεια και τις υφιστάμενες σχέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου με Γερμανικές Περιφέρειες και Κρατίδια.

Ο κ. Τατούλης πρότεινε επίσης τη δημιουργία συνδέσμου φίλων της Σάλκε στην Πελοπόννησο, με δεδομένη την έντονη παρουσία Γερμανών πολιτών στην Πελοπόννησο, και ευχήθηκε καλή πορεία στην ομάδα της Σάλκε στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως επίσης και στις διοργανώσεις στη Γερμανία.

Ο Επίτιμος Πρόεδρος της γερμανικής ομάδας Σάλκε Gerhard Rehberg από την πλευρά του εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία στην Πελοπόννησο, η οποία αποτελεί γνώριμο τόπο για τους Γερμανούς, όπως επίσης για τη διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο κ. Rehberg σημείωσε ακόμη ότι η Σάλκε δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην κοινωνική της δραστηριότητα και για το σκοπό αυτό διαθέτει ειδικό τμήμα, το οποίο στηρίζεται εθελοντικά από τους οπαδούς και φίλους της ομάδας.

Matchday in Griechenland. Das Team von Schalke 04 um Sebastian Buntkirchen überreichte Ende des Jahres 30 Kumpelkisten in Tripoli. Die Geschenke des Gelsenkirchener Fußballclubs kamen Kindern mit Behinderungen zu Gute. Parallel dazu befand sich ein weiteres Team mit dem Fanbeauftragten Thomas Kirschner in Athen und besuchte ein Flüchtlingslager. Dort wurden weitere 30 Kumpelkisten als Geschenk übergeben.

Schalke international – da durften die Kumpelkisten seit dieser Saison nicht mehr fehlen. 60 Stück gingen zum Spiel gegen Asteras Tripolis mit nach Griechenland auf

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ