Οι σεισμολόγοι κρούουν τον κώδωνα κινδύνου και υποστηρίζουν, ότι έρχεται γιγαντιαίος σεισμός, που μπορεί να χωρίσει Ασία και Ευρώπη στα δύο και να προξενήσει ανυπολόγιστες ζημιές σε όλο τον πλανήτη μας!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον Τύπο και στο διαδίκτυο, έντονη ανησυχία επικρατεί στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα για επερχόμενο γιγαντιαίο σεισμό, που ενδέχεται να κτυπήσει έντονα τον μεγαλύτερο γεωγραφικό χώρο Ευρώπης και Ασίας. Εκφράζονται μάλιστα, φόβοι, ότι η ένταση του σεισμού θα είναι τόσο μεγάλη, που μπορεί να χωρίσει την Ευρώπη από την Ασία, κάτι που θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για όλο τον πλανήτη μας!
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πολλές προειδοποιητικές ενδείξεις, καθώς έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 50 μικροί σεισμοί κλίμακας από 3 έως και 5 Ρίχτερ στην περιοχή της λίμνης Μπαϊκάλ στην Σιβηρία.seismografos
Αυτό οδήγησε Σεισμολόγους από όλον τον κόσμο να παρακολουθούν καθημερινά το φαινόμενο, καταγράφοντας αυξημένη τεκτονική δραστηριότητα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, αυτή η δραστηριότητα μπορεί να συμβεί κάθε 50-60 χρόνια, αλλά όταν εκδηλωθεί, ο σεισμός θα έχει καταστροφικές συνέπειες, όχι μόνον στην συγκεκριμένη περιοχή, αλλά σε πολλά σημεία της Γης. Εκείνο, που δεν έχουν ακόμα αποσαφηνίσει οι επιστήμονες, είναι, το πότε είναι πιθανό να σημειωθεί η γιγαντιαία εκείνη σεισμική δόνηση, που θα χωρίσει την Ευρώπη από την Ασία.