Γράφει ο Σωτήρης Οικονόμου, δάσκαλος-συγγραφέας.

Μετά από τριάντα και πλέον χρόνια ο καταξιωμένος λαϊκός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Βάιος Μαργαρίτης με οκτώ δίσκους στο ενεργητικό του, μεταξύ των οποίων ο ένας χρυσός και με πολύχρονη καριέρα στο λαϊκό τραγούδι, επέστρεψε θριαμβευτής και βαθειά συγκινημένος στην γενέτειρά του κώμη, το Πετρωτό Τρικάλων, δίνοντας το Σάββατο 8-8-2015 μια καταπληκτική συναυλία με την ορχήστρα του στο γήπεδο ενώπιον 1.000 θεατών , οι οποίοι θα την θυμούνται σε όλη τους τη ζωή.sotiris oikonomou

Η συναυλία, στην οποία κλήθηκε να τραγουδήσει και μάλιστα αφιλοκερδώς, διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Σύλλογο του χωριού με άψογο τρόπο, ικανοποιώντας τους πάντες. Αξίζουν σε όλους, όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίησή της, θερμά συγχαρητήρια. Πρέπει δε να αναφερθεί ότι η διοίκηση του συλλόγου δια του προέδρου Βασιλείου Λουκά τον τίμησε με αναμνηστική πλακέτα και τον προσφώνησε δια του ποδοσφαιριστή Γιάννη Θεοδωράκη, ενώ ο δάσκαλος, Γιώργος Αλεξανδρής με ομιλία του αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούσαν την ζωή και την σχέση του τιμώμενου προσώπου με το χωριό.

Ποιος όμως είναι αυτός ο άνθρωπος και καλλιτέχνης που αναστάτωσε θετικά την τοπική κοινωνία αυτές τις ημέρες, δημιουργώντας μια πολύ ευχάριστη ανάπαυλα στην εργασία και στα προβλήματα της ζωής;

Ο Βάιος Μαργαρίτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Πετρωτό και είναι αδελφός του άλλου μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή Γιώργου Μαργαρίτη. Τόσο η πολυμελής οικογένεια όσο και η φτώχεια τον οδήγησαν από την νεανική του ακόμα ηλικία στη Αθήνα για αναζήτηση εργασίας. Η μεγάλη του όμως αγάπη για το τραγούδι σε συνδυασμό με το υπάρχον ταλέντο τον ώθησαν και τον ενέταξαν στον χώρο της μουσικής. Διατήρησε επί πολλά χρόνια μαζί με τον Γιώργο κέντρο διασκέδασης στην πρωτεύουσα, ώσπου κατά το πρώτο ήμισυ της δεκαετίας του ογδόντα ήρθε η πολυπόθητη δικαίωση και για τους δύο με την δημιουργία δίσκων και μάλιστα χρυσών.

Εκτός από την ερμηνεία των τραγουδιών επιδόθηκε στην στιχουργική και στην μουσική σύνθεση. Άρχισε με τραγούδια κυρίως ερωτικού περιεχομένου και στη συνέχεια κατέληξε σε κοινωνικού, διότι θεωρεί ότι ο άνθρωπος πρέπει όχι μόνο να εκφράζει αυτό που νιώθει, αλλά και να προβληματίζεται με τις καταστάσεις της ζωής για να προοδεύει. Αυτό το χρονικό διάστημα επεξεργάζεται τόσο το μουσικό όσο και το στιχουργικό υλικό που έχει στην διάθεσή του για τον επόμενο δίσκο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει αναφορά και στον μεγάλο λαϊκό δημιουργό Βασίλη Τσιτσάνη. Είναι άξιο μνείας ότι τραγούδια του έχουν ερμηνευτεί ακόμα και από Τούρκους και Βούλγαρους καλλιτέχνες.

Η ογδόη Αυγούστου 2015 ήταν για τους κατοίκους του χωριού και τους παρευρεθέντες συγγενείς και φίλους του Πασχαλιά. Για τον ίδιο τον Βάιο Μαργαρίτη ήταν Ανάσταση. Πνιγμένος μέσα στις αυθόρμητες και ζεστές αγκαλιές των ανθρώπων που τον αγαπούν, τον εκτιμούν για το ήθος του και τον θυμούνται παρ’ όλη την πολύχρονη απουσία του, έζησε κάτι πρωτόγνωρο, που ίσως το είχε ιδιαίτερα ανάγκη. Την θριαμβευτική επιστροφή στα πάτρια εδάφη με την βίωση της καταξίωσής του από ένα ανθρώπινο στοιχείο, το οποίο διασκέδασε πολύ και του προσέφερε πλούσιες μνήμες. Τώρα δεν μένει άλλο παρά να γίνει αυτό που επιθυμούν όλοι στο Πετρωτό .Δηλαδή, μια συναυλία με τους δύο μεγάλους καλλιτέχνες της μουσικής. Με τα δυο αδέλφια. Τον Γιώργο και τον Βάιο Μαργαρίτη.

Πάντως ότι και να προκύψει ένα είναι βέβαιο. Ο Βάιος μετά από την εκπληκτική του παρουσία έδειξε ότι ξέρει να ανταποδίδει την τιμή προς τον κόσμο και να τον διασκεδάζει, όπως αυτός επιθυμεί. Το μεγάλο ενδιαφέρον από παράγοντες συλλόγων και επαγγελματιών της νυχτερινής διασκέδασης έδειξε πως σύντομα πάλι θα ξαναβρεθεί κοντά στην πατρίδα του και τους ανθρώπους που τον αγαπούν.

Η φωτογραφία είναι από το ΚΡΗΝΗ LIVE