-Σε «κόκκινο συναγερμό» οι ελληνικές Υπηρεσίες Ασφαλείας για την πρόληψη γενικού σχεδίου αποσταθεροποίησης.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Η δημιουργία πολιτικής ανωμαλίας στην Ελλάδα και η εγκατάσταση «μαύρης Κυβέρνησης» είναι το σενάριο, που φαίνεται, ότι μελετούν στην Γερμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής και πολιτικής εφημερίδας «Ηandelsblatt».
Στο δημοσίευμα αυτό, που φέρει τον τίτλο: “Η πτώση του Αλέξη Τσίπρα: Τι θα συμβεί στο μέλλον στην Ελλάδα;”, αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:«Ένα Grexit, εάν η κρίση χρέους της Ελλάδας συνεχιστεί να κλιμακώνεται, δεν είναι αυτό, που φαντάζει ως το πλέον πιθανό σενάριο. Ούτε το Graccident. Αυτό, που είναι το πιο πιθανό σενάριο, στην πραγματικότητα, είναι η πτώση της Κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα».(c) http://www.europarl.europa.eu/
Μάλιστα, η φωτογραφία του άρθρου, που απεικονίζει το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα σε μια μεγάλη σημαία, την οποία όμως μαζεύουν εκείνη την στιγμή, συνοδεύεται από την λεζάντα: “τελείωσαν οι ημέρες του Αλέξη Τσίπρα;”.

«Το πιο πιθανό σενάριο, εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, είναι η πτώση του Αλέξη Τσίπρα και η αλλαγή Κυβέρνησης στην Αθήνα”

Αναλυτικότερα, στο δημοσίευμα σημειώνεται, πως το πιο πιθανό σενάριο, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα για την Γερμανία και η πορεία των διαπραγματεύσεων μέχρι στιγμής, δεν είναι ούτε το περίφημο Grexit, για το οποίο γίνεται συχνά λόγος, ούτε καν το Graccident και η θεμιτή ή αθέλητη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Το πιο πιθανό σενάριο, εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, αναφέρεται, ότι είναι η πτώση του Αλέξη Τσίπρα, η “αλλαγή Κυβέρνησης στην Αθήνα”, ενώ γίνεται αναφορά και στην αλλαγή και σκλήρυνση της στάσης της Ελλάδας απέναντι στις μεταρρυθμιστικές προτάσεις, που έχουν γίνει (μειώσεις μισθών και συντάξεων εννοούν), αλλά και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κατά τους τελευταίους μήνες.
Μπορεί η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, να σημείωσε πρόσφατα, πως “όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος”, αλλά όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές μάλλον συνειδητοποιούν, ότι οι πιθανές διέξοδοι από την κρίση κλείνουν και δύσκολα θα αποφευχθεί μια σύγκρουση.
Ένας συμβιβασμός ανάμεσα στην ελληνική Κυβέρνηση και τους δανειστές δείχνει “εξαιρετικά απίθανος”, όλο και περισσότερο, καθώς, όπως σημειώνεται στο κείμενο, λύση δεν δόθηκε, ούτε στην συνάντηση των Ευρωπαίων Υπουργών Οικονομικών, στο Eurogroup της Πέμπτης.

Οι ελληνικές Υπηρεσίες Ασφαλείας βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό» τα τελευταία 24ωρα, καθώς φοβούνται γενικευμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης

Οι διαφορές, όσον αφορά τις αποφάσεις για μέτρα, που θα ληφθούν, δεν έχουν πλέον να κάνουν μόνον με χρηματικά ποσά- κυρίως, έχουν να κάνουν με μια έλλειψη εμπιστοσύνης, που υπάρχει. “Χρήματα θα μπορούσαν να υπάρξουν αρκετά, εκείνη που έχει εξαντληθεί είναι η καλή θέληση”, σημειώνεται.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, για τους λόγους, που αναφέραμε, είναι ενήμερες οι ελληνικές Υπηρεσίες Ασφαλείας, οι οποίες βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό» τα τελευταία 24ωρα, καθώς φοβούνται γενικευμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει απόρρητη διαταγή της ΕΛ.ΑΣ για την ενίσχυση της φρούρησης κτιρίων, όπως του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του γραφείου του ΔΝΤ στην Αθήνα και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Με το ίδιο έγγραφο ζητείται εντατικοποίηση των μέτρων προστασίας στην Βουλή, στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Τράπεζα της Ελλάδας, στα γραφεία κομμάτων, στις πρεσβείες, σε τηλεοπτικούς σταθμούς ακόμη και σε κεντρικά ξενοδοχεία.