Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Ηχηρή παρέμβαση υπέρ της Ελλάδος και κατά των δανειστών της, αλλά και αυστηρή κριτική στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, για την απαράδεκτα μεροληπτική στάση του σε βάρος της χώρας μας, πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.glezos
«Ως πρόσωπο έχετε δικαίωμα να επέμβετε και να πείτε οτιδήποτε, αλλά ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου νομίζω, ότι δεν έχετε το δικαίωμα να εκφράζετε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να επεμβαίνετε στην Ελλάδα και να προσπαθείτε να την στραγγαλίσετε» ανέφερε ο Μανώλης Γλέζος, απευθυνόμενος στον Μάρτιν Σουλτς.

«Μακριά τα χέρια όλων των δανειστών από την Ελλάδα. Είναι γελασμένοι, όσοι νομίζουν, ότι θα υποτάξουν τον ελληνικό λαό»

Η πλήρηςκαι ακριβής παρέμβαση του κ. Γλέζου έχει ως εξής: «Λυπούμαι ιδιαίτερα, που είμαι υποχρεωμένος και πάλι να αναφερθώ σε εσάς, προσωπικά. Πριν από λίγο ακούσαμε έναν ωραίο ρητορικό λόγο, που ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, σχετικά με τα δικτατορικά καθεστώτα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.
Όμως, σήμερα, η ελεύθερη Ελλάδα, μία χώρα που εκφράζει την βούληση του ελληνικού λαού για να χαράξει την δική της πορεία, συναντάει την σφοδρή αντίδραση, τόσο από την πλευρά των τριών Θεσμών, όσο και από την δική σας πλευρά. Και αυτό μου κάνει εντύπωση.
Με ποιό δικαίωμα; Ως πρόσωπο έχετε δικαίωμα να επέμβετε και να πείτε οτιδήποτε, αλλά ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, νομίζω, ότι δεν έχετε το δικαίωμα να εκφράζετε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να επεμβαίνετε στην Ελλάδα και να προσπαθείτε να την στραγγαλίσετε. Μακριά τα χέρια όλων των δανειστών από την Ελλάδα. Είναι γελασμένοι, όσοι νομίζουν, ότι θα υποτάξουν τον ελληνικό λαό».