Ηχηρό διπλό μήνυμα έστειλε στην Τουρκία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος: -«Δεν είναι νοητό να ησυχάσουμε ως Έλληνες, εάν το Κυπριακό δεν λυθεί με την πλήρη αποχώρηση όλων των στρατευμάτων κατοχής και την αποχώρηση και του τελευταίου εποίκου»

– «Η λύση στο Κυπριακό πρόβλημα είναι λύση, που είναι αποδεκτή μόνον εφόσον εξασφαλίζει την πορεία της Κύπρου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάνου.

Ένα ηχηρό διπλό μήνυμα στην Τουρκία, αναφορικά με το Κυπριακό, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.o-prokopis-pavlopoulos-etoimos-gia-maxi-me-ton-kasidiari-1-315x236[1]
Ο κ.Παυλόυπολος δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο το ΔΣ του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, οι οποίοι του επέδωσαν την Ασπίδα του Συνδέσμου και την Ανώτατη Διάκριση των Τευκριδών, και τόνισε, ότι «δεν είναι νοητό να ησυχάσουμε ως Έλληνες, εάν το Κυπριακό δεν λυθεί πριν απ’όλα με την πλήρη αποχώρηση όλων των στρατευμάτων κατοχής και την αποχώρηση και του τελευταίου εποίκου».
Και πρόσθεσε: «Γιατί και οι έποικοι, κατά κάποιον τρόπο, είναι στρατεύματα κατοχής».
Ο κ.Παυλόπουλος σημείωσε επίσης, ότι, τόσο για την χώρα μας, όσο και για τον ίδιο προσωπικά, «δεν νοείται να συνεχισθεί αυτή η κατάσταση».

«Η λύση στο Κυπριακό πρόβλημα είναι λύση, που είναι αποδεκτή «μόνον εφόσον εξασφαλίζει την πορεία της Κύπρου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης»

Ο ίδιος επεσήμανε με έμφαση, ότι η λύση στο Κυπριακό πρόβλημα είναι λύση, που είναι αποδεκτή «μόνον εφόσον εξασφαλίζει την πορεία της Κύπρου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης. Αυτές είναι πραγματικές «κόκκινες γραμμές» για εμάς, τους Έλληνες. Και λέγω για εμάς, τους Έλληνες, γιατί ο Ελληνισμός είναι ενιαίος και αδιαίρετος».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στους Εφέδρους Καταδρομείς, τους επεσήμανε ακόμη, ότι ο Τεύκρος, κατά την ιστορία έφθασε στην Κύπρο, γιατί δεν μπορούσε να γυρίσει στην Σαλαμίνα, επειδή δεν κατάφερε να σώσει τον αδελφό του.
«Καταλαβαίνετε τι συνειρμός είναι αυτός, σε σχέση με το χρέος των Ελλήνων απέναντι στην Κύπρο» κατέληξε ο κ.Παυλόπουλος.
Απο την πλευρά του ο Πρόεδρος των Εφέδρων Καταδρομέων Ματθαίος Οικονομίδης, που του επέδωσε την ανώτατη τιμητική διάκριση του Συνδέσμου τους, εξήρε την παρουσία και το έργο του Προέδρου της Δημοκρατίας, τόσο στον ακαδημαϊκό χώρο, όσο και στην πολιτική.