Ιδιαίτερα θετική είναι η εξέλιξη για την πολύκροτη υπόθεση του υπό ανέγερση κτιρίου του ελληνικού σχολείου του Μονάχου

Ειδικότερα, στην έκθεση συμμετείχαν οι εταιρίες Aegeas Flexographiki Ltd, AS Automation System Hellas SA, Astir Vitogiannis Bros SA, Metalux SA, Modiano SA και Vlachos SA, από την Ελλάδα και CYPET Technologies Ltd, GSI Group Industries Ltd και RETAL Industries Ltd. από την Κύπρ

-Σε γερμανοελληνική συνάντηση, που έγινε στο Δημαρχείο της βαυαρικής πρωτεύουσας, επήλθε συμφωνία, τόσο για την παύση της δικαστικής διένεξης και της διαδικασίας έξωσης του ελληνικού Κράτους από το οικόπεδο, όσο και για την άμεση εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων ώστε να προχωρήσει τελικά το εγχείρημα της ανέγερσης του ελληνικού σχολικού συγκροτήματος!

Ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την πολύκροτη υπόθεση του υπό ανέγερση  κτιρίου του ελληνικού σχολείου του Μονάχου, χαρακτηρίζεται η συμφωνία, που επετεύχθη κατά την συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου της βαυαρικής πρωτεύουσας και υψηλόβαθμης ελληνικής αντιπροσωπείας!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το Μόναχο, σε συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Μονάχου, μεταξύ του Δημάρχου, κ.Dieter Reiter και ελληνικής αντιπροσωπείας, αποτελούμενης από τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς, κ. Π. Παπαγεωργίου, τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φ. Πετσάλνικο, την Γενική Πρόξενο της χώρας μας στο Μόναχο, κα. Π. Κωνσταντινοπούλου, τoυ νομικού συμβούλου της ελληνικής πλευράς, κ. Σταύρο Κωσταντινίδη και του εκπροσώπου της ελληνικής κρατικής εταιρείας κτιριακών κατασκευών (ΚτΥπ ΑΕ), κ. Σ Καραγκούνη συμφωνήθηκε, ότι αποτελεί παρελθόν η όποια δικαστική διένεξη και η υλοποίηση της απόφασης του Δήμου Μοναχου για την έξωση της Ελλάδας από το οικόπεδο, που είχε παραχωρηθεί για την ανέγερση ελληνικού σχολικού συγκροτήματος για τα Ελληνόπουλα του Μονάχου και της πέριξ περιοχής.
Αυτό σημαίνει, ότι σταματά η δικαστική διένεξη για την υπόθεση αυτή, καθώς στο πνεύμα της συμφωνίας αυτής αποφασίστηκε να συζητηθούν άμεσα μεταξύ των δύο πλευρών εναλλακτικές λύσεις ώστε να προχωρήσει τελικά το εγχείρημα της ανέγερσης του διδακτηρίου, που αποτελεί χρόνιο αίτημα της πολυπληθούς ελληνικής παροικίας της περιοχής του Μονάχου.
Ή συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα και αποτελεί συνέχεια της συνάντησης, που είχε το καλοκαίρι ο Δήμαρχος του Μονάχου για το ζήτημα αυτό με τον πρώην Πρόεδρο του ελληνικού Κοινοβουλίου, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.