«Η Μέση Ανατολή έχει «μετοικήσει» στην Δύση και οι φανατικοί του Ισλαμικού Χαλιφάτου βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για τον “ιερό πόλεμο” εναντίον των χριστιανών».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Ειδικοί αναλυτές υποστηρίζουν, ότι μετά τις τελευταίες αιματηρές τρομοκρατικές ενέργειες σε χώρες της Δύσης, έχει κηρυχθεί πόλεμος μεταξύ Ισλαμιστών και Χριστιανών και στην ήπειρό μας, ενώ αναμένουν να συμβούν και στο επόμενο χρονικό διάστημα και άλλες παρόμοιες ενέργειες σε χώρες της Ευρώπης, καθώς οι ισλαμιστές επιδιώκουν να μεταφέρουν τον πόλεμο εναντίον των Χριστιανών σε όλες σχεδόν τις χριστιανικές χώρες της Δύσης.
Κατά τους ίδιους αναλυτές, η πρόσφατη δολοφονία, με αποκεφαλισμό, ενός ιερέα σε μια εκκλησία στην περιοχή της Νορμανδίας της βόρειας Γαλλίας, είναι ιδιαίτερα συμβολική και αποτελεί μέρος του ψυχολογικού πολέμου των φανατικών ισλαμιστών τρομοκρατών, που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν στους δυτικούς την εντύπωση, ότι πουθενά δεν θα μπορούν να αισθάνονται πλέον ασφάλεια, αλλά και να δημιουργήσουν ένα θρησκευτικό χάσμα μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.

«Οι ισλαμιστές τρομοκράτες έχουν στόχο να δημιουργήσουν στην Γαλλία ένα χάσμα μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, και ειδικά μεταξύ της γαλλικής Καθολικής Εκκλησίας και των μουσουλμανικών οργανώσεων στην χώρα αυτή»

Ειδικά σε ότι αφορά την Γαλλία, όπου ζουν εκατομμύρια μουσουλμάνων, ο καθηγητής Bruno Drweski του «National Institute of Languages and Eastern Civilizations» θεωρεί, ότι στόχος των τρομοκρατών είναι να κάνουν τους πολίτες να αισθάνονται απειλή σε όποιο μέρος της Γαλλίας και αν βρίσκονται. Όπως ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο δίκτυο “Russia Today” «κατά μία έννοια, το να οργανώσουν αυτές τις επιθέσεις σε ένα μικρό χωριό είναι πολύ πιο αποδοτικό, από το να κάνουν όλη την ώρα επιθέσεις στις μεγάλες πόλεις. Και αυτό ακριβώς είναι το κύριο πρόβλημα στην αντιμετώπισή τους».
Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι «οι ισλαμιστές έχουν διαφορετικά σενάρια και μεθόδους και χρησιμοποιούν διαφορετικούς τρόπους επιθέσεων σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, ώστε η Αστυνομία να μην είναι ποτέ σίγουρη, τι θα συμβεί στην συνέχεια. Αυτό είναι μέρος του ψυχολογικού πολέμου τους. Μπορεί να έχουν ως στόχο να δημιουργήσει ένα χάσμα μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων – ειδικά μεταξύ της γαλλικής Καθολικής Εκκλησίας και μουσουλμανικών οργανώσεων».

«Οι φανατικοί ισλαμιστές, μέσα από αποτρόπαια τρομοκρατικά χτυπήματα, θέλουν να εξαπλώσουν τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισλάμ και την Δύση και μέσα στην Ευρώπη»

Ανάλογες είναι και οι απόψεις του λέκτορα διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ της Βρετανίας, Dr. Simon Mabon, ο οποίος δήλωσε, ότι «ο χώρος της επίθεσης αυτής, δηλαδή μια χριστιανική εκκλησία, είναι «εξαιρετικά συμβολικός». Ο ίδιος πιστεύει, ότι οι φανατικοί, μέσα από τα αποτρόπαια αυτά τρομοκρατικά χτυπήματα, θέλουν να εξαπλώσουν τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισλάμ και την Δύση και μέσα στην Ευρώπη.
Εξάλλου, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας του «La France Djihadiste», Alexandre Mendel, θεωρεί πως ο τρόπος της εκτέλεσης του Γάλλου ιερέα, που αποκεφαλίσθηκε, αλλά και η επιλογή του τόπου, όπου έγινε η σφαγή, είναι συμβολική για έναν ακόμη λόγο, αφού βρίσκεται μόλις 9 χιλιόμετρα από την περιοχή, που γεννήθηκε ο σημερινός Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ενώ δεν αποκλείει πλέον, ότι τα χτυπήματα από τις μεγάλες πόλεις θα μεταφερθούν σε όλη την γαλλική επικράτεια.

«Η θρησκευτική τρομοκρατία ενδέχεται να δημιουργήσει ως αντίπαλο δέος την ακροδεξιά τρομοκρατία»

Για τον κίνδυνο ανάπτυξης μιας ακροδεξιάς τρομοκρατίας στην Γαλλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη μιλάει ο Mohammed Shafiq, διευθύνων σύμβουλος του «Ramadhan Foundation», ο οποίος υπογραμμίζει, ότι η θρησκευτική τρομοκρατία ενδέχεται να δημιουργήσει ως αντίπαλο δέος την ακροδεξιά τρομοκρατία.
«Στην πραγματικότητα, Μουσουλμάνοι, Εβραίοι, Χριστιανοί, άνθρωποι της πίστης, αλλά και άνθρωποι χωρίς πίστη πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι εναντίον αυτής της αποτρόπαιας επίθεσης σ’ έναν τόπο λατρείας. Κάθε τόπος λατρείας πρέπει να είναι ένα μέρος της ειρήνης. Είτε αυτό είναι μια επίθεση εναντίον μιας εκκλησίας, ή εναντίον ενός τεμένους, πρέπει να σταθούμε ενωμένοι», επισημαίνει ο ίδιος.

«Η Μέση Ανατολή «μετοικίζει» στην Δύση και οι φανατικοί του Ισλαμικού Χαλιφάτου βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για τον “ιερό πόλεμο” εναντίον των χριστιανών»

Ο συγγραφέας και πολιτικός σχολιαστής, John Wight, αναφέρει από την πλευρά του, ότι «αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει, είναι μια αντανάκλαση της έκτασης της ήττας του ISIS στο Ιράκ και στη Συρία. Προφανώς, τώρα οι ισλαμιστές επιδιώκουν να διευρύνουν αυτή την σύγκρουση στην Ευρώπη, ζητώντας υποστηρικτές για την ανάληψη όλων αυτών των αποτρόπαιων επιθέσεων, κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία».
Σύμφωνα με τον John Wight, θα υπάρξει, μάλιστα, πολλαπλασιασμός αυτών των επιθέσεων στην Δύση, καθώς ο πόλεμος εναντίον των φανατικών ισλαμιστών του DAESH μαίνεται στην Μέση Ανατολή.
Τέλος, άλλοι αναλυτές συμφωνούν με την άποψη, ότι, όπως όλα δείχνουν, η Μέση Ανατολή «μετοικίζει», πλέον, στην Δύση και οι φανατικοί του Ισλαμικού Χαλιφάτου, είτε είναι «μοναχικοί λύκοι» είτε «μονόλυκοι», δηλαδή δεν έχουν εκπαιδευτεί από τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά εμπνέονται από τα κηρύγματα φανατισμού και μίσους, που εξαπολύουν οι φανατικοί του DAESH στο διαδίκτυο, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για τον «ιερό πόλεμο» εναντίον των χριστιανών.
Δυστυχώς, όλοι αυτοί οι παρανοϊκοί, χρησιμοποιώντας τον όρο «Τζιχάντ», νομίζουν, ότι μέσα από τρομοκρατικές πράξεις, που σπέρνουν την βία και τον θάνατο, θα μπορέσουν να διαδώσουν το Ισλάμ στα πέρατα της οικουμένης!

aac86-europe-map