Ειδική έρευνα αποδεικνύει, ότι το 62% των αστέγων στην Αθήνα είναι Έλληνες και σε ποσοστό 85,4% είναι άντρες, ενώ το μεγαλύτερο μέρος (57%) όσων στερούνται στέγης ανήκει στην δυναμική ηλικιακή ομάδα των 35 έως 55 ετών !

(c) elliniki-gnomi ATHINA
(c) elliniki-gnomi ATHINA

-Σε ποσοστό 47% οι άστεγοι της Αθήνας δηλώνουν ως αιτία, για το ότι δεν εχουν στέγη, την απώλεια της εργασίας τους!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

To προφίλ των αστέγων της Αθήνας σκιαγράφησε ειδική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την βοήθεια και την κοινωνική επανένταξη αυτών των ανθρώπων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την έρευνα προλόγισε ο επικεφαλής της διαχείρισης του προγράμματος, κ. Αναστάσιος Βάλβης, επιμελήθηκε μεθοδολογικά η εταιρεία «Public Issue», και διενεργήθηκε από τις ειδικές συνεργάτιδες του «street work» του ΚΥΑΔΑ, κυρίες Χαρά Μουρτέζου και Μαρία Βανικιώτη.
Όπως έδειξε η έρευνα αυτή, οι άστεγοι, που ζουν στο κέντρο της Αθήνας, είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία άνδρες, ελληνικής καταγωγής.

Το 62% των αστέγων στην Αθήνα είναι Έλληνες και στην συντριπτική τους πλειονότητα (85,4%) είναι άντρες!

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 62% των αστέγων είναι Έλληνες και στην συντριπτική τους πλειονότητα (85,4%) είναι άντρες, ενώ το μεγαλύτερο μέρος (57%) των αστέγων στην Αθήνα ανήκει στην δυναμική ηλικιακή ομάδα των 35 έως 55 ετών.
Μεγάλο ποσοστό οδηγήθηκε στον δρόμο την τελευταία πενταετία (71%), όπως και τον τελευταίο χρόνο το 21,7%, ενώ το 29% δηλώνει ότι δεν θέλει να μετακινηθεί σε κάποια δομή φιλοξενίας.
Σύμφωνα με την ερευνα αυτή, το 41,2% των αστέγων δηλώνουν, ότι κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών, το 7,3% χρήση αλκοόλ και το 2% χρήση και των δύο.
Τέλος, σε ποσοστό 47% οι άστεγοι δηλώνουν ως αιτία, για το ότι δεν εχουν στέγη, την απώλεια της εργασίας τους.

(c) elliniki-gnomi ATHINA
(c) elliniki-gnomi ATHINA