«Η επόμενη κρίση ήδη ετοιμάζεται! Είναι μόνο ζήτημα χρόνου να συμβεί!»

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Bloomberg», η απειλή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο, ενώ παρατηρείται αργή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και Θεσμών.
Μεταξύ των δύο πλευρών δεν υπάρχει συμφωνία, σε ό,τι αφορά το συνταξιοδοτικό, το φορολογικό και το δημοσιονομικό κενό. Ωστόσο, και άλλα θέματα παραμένουν ανοικτά, όπως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και το προτεινόμενο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, όπως αναφέρουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, οι οποίοι δεν κατονομάζονται, δεδομένου, πως οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Η επόμενη κρίση ήδη ετοιμάζεται! Είναι μόνο ζήτημα χρόνου να συμβεί!»

Παράλληλα, το «Bloomberg» κάνει αναφορά και στις διαρροές του «Wikileaks» και στις διαφοροποιήσεις ΔΝΤ και Ευρωπαίων εταίρων, σχετικά με τις περικοπές αλλά και την περίπτωση του Ιουλίου, όταν και η Αθήνα θα έρθει αντιμέτωπη με έξοδο από το ευρώ. «Οι πιθανότητες, που δίνω σε μια ακόμη ελληνική κρίση αυτό το καλοκαίρι είναι σχετικά υψηλές», τόνισε ο Carsten Brzeski, επικεφαλής οικονομολόγος στην «ING Diba AG», στην Φρανκφούρτη.
«Δεδομένου τoυ εξαιρετικά αργού ρυθμού της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, της αξιολόγησης, της απώλειας δημοτικότητας του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και της ακόμη περιορισμένης διάθεσης για ελάφρυνση χρέους, η επόμενη κρίση ήδη ετοιμάζεται! Είναι μόνο ζήτημα χρόνου να συμβεί», προσθέτει ο ίδιος χαρακτηριστικά.bloomberg1-1