«Το Μόναχο εσθίει πολύχρωμα»    «München isst bunt»
Όπως είναι γνωστό τα Ηνωμένα Έθνη με απόφασή τους το 2007 καθιέρωσαν την 15η Σεπτεμβρίου εκάστου έτους ως Διεθνή Ημέρα της Δημοκρατίας.
Ήδη έχει καθιερωθεί στο Μόναχο, στη Διεθνή Ημέρα της Δημοκρατίας, να ανταμώνουν βαυαροί και μετανάστες από διάφορα κράτη και έθνη, σε μια κοινή τράπεζα, προσκομίζοντας οι ίδιοι παραδοσιακά φαγητά των χωρών από τις οποίες προέρχονται. Σκοπός της εκδήλωσης είναι ο αλληλοσεβασμός λαών και πολιτισμών, η αλληλογνωριμία, και η από κοινού αντιμετώπιση και καταπολέμηση κάθε είδους ρατσισμού, επιθετικότητας, απάνθρωπης συμπεριφοράς και νεοναζιστικών μορφωμάτων.
Όλοι οι παρόντες δοκίμαζαν τις διεθνείς λιχουδιές από Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Συρία, Ιράκ, Αφρική κ.λ.π και συνάμα καλλιεργούσαν την εμπιστοσύνη μεταξύ τους και συζητούσαν κοινά τους προβλήματα.
Εφέτος η εκδήλωση αυτή έλαβε χώρα στις 15.09.2019 στην κεντρική πλατεία του Μονάχου την Marienplatz με συμμετοχή πλήθους κόσμου και πολλών μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων. Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε τεχνικά και οικονομικά από τον Δήμο Μονάχου.
Παρέστησαν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι βαυαρικών ιδρυμάτων και συλλόγων, ενώ η πρόεδρος των Γερμανικών Συνδικάτων Βαυαρίας κ. Simone Burger αναφέρθηκε στην ομιλία της στη σημερινή πολιτική και κοινωνική κατάσταση στη Γερμανία και αλλαχού.
Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία της «Συριακής Χορωδίας Ειρήνης» μέλη της οποίας είναι σύριοι μετανάστες και κυρίως πρόσφυγες των τελευταίων ετών.
Η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας συμμετείχε ενεργά στην εκδήλωση αυτή προσφέροντας ένα μεγάλο δίσκο με νοστιμότατες φασόλες-γίγαντες φούρνου, που ετοίμασε με μεράκι η πρεσβυτέρα Παρασκευή, σύζυγος του πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Βλέτση, εφημερίου της Ενορίας Αγίων Πάντων Μονάχου.
Ο πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης μετέφερε προσωπικά τον δίσκο στην Marienplatz και τον εναπέθεσε στη κοινή τράπεζα, προς αγαλλίασιν όλων των παρευρισκομένων, οι οποίοι και ήθελαν να αποθανατίσουν το γεγονός με φωτογραφίες.
Οι διοργανωτές παρουσίασαν με ιδιαίτερα θερμά λόγια τον πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση στο κοινό και τον ευχαρίστησαν για τη συμμετοχή του.
Φωτογραφίες: münchen ist bunt
ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΕΤΡΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΒΑΥΑΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΛΑΜΟΥΣΗΣ
ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ