-“Η ψήφος υπέρ της αποχώρησής του από την Ε.Ε. είναι πιθανόν να πλήξει την εμπιστοσύνη, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη του βρετανικού ΑΕΠ και να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα δημοσιονομικά, με αποτέλεσμα να μας οδηγήσει στην υποβάθμιση του αξιόχρεου της Βρετανίας”!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Ο οίκος αξιολόγησης “Standard & Poor’s” (S&P) εκτιμά, ότι οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά το δημοψήφισμα, που θα διεξαχθεί στις 23 Ιουνίου, όμως ο κίνδυνος ύπαρξης ενός Brexit θεωρείται αρνητικός για την φερεγγυότητα του Λονδίνου.
Ο S&P είναι ο μοναδικός από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης, που διατηρεί την Βρετανία στην βαθμίδα του ΑΑΑ. Η προοπτική της χώρας, όμως, παραμένει αρνητική, κάτι που σημαίνει, ότι υπάρχει μία στις τρεις πιθανότητες να υποβαθμίσει το αξιόχρεό της μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
«Η αρνητική προοπτική εξακολουθεί να αντικατοπτρίζει την άποψή μας, ότι το επικείμενο δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ (…) είναι πιθανόν να κριθεί οριακά» και το αποτέλεσμά του να είναι υπέρ της αποχώρησης, ανέφερε ο οίκος. «Η διατήρηση της βαθμίδας (του τριπλού Α) αντικατοπτρίζει την υπόθεσή μας, ότι, με μικρή πλειοψηφία, το δημοψήφισμα θα αποφασίσει υπέρ της παραμονής στην ΕΕ», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Ο οίκος S&P προειδοποιεί, ότι η ψήφος υπέρ της αποχώρησης «είναι πιθανόν να πλήξει την εμπιστοσύνη, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη του ΑΕΠ και να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα δημοσιονομικά. Ως αποτέλεσμα αυτών, το Brexit πιθανότατα θα μας οδηγούσε στην υποβάθμιση του αξιόχρεου της Βρετανίας»!

Big Ben with  city boat in London, UK

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ