Νίκος Τόσκας, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: “Νέες μειώσεις στα μισθολόγια των ενστόλων ζητά το Υπουργείο Οικονομικών – Είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Οικονομικών και πιστεύω, ότι, τελικά, δεν θα επηρεαστούν αρνητικά οι αμοιβές τους”!
– “Υπάρχει πρόταση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για μείωση στο μισό των χρηματικών προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με εξαίρεση την παραβίαση κόκκινου σηματοδότη και την οδήγηση υπο την επήρεια μέθης, ενώ σύντομα θα εκδοθεί σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση”!
Νέες επώδυνες περικοπές στα μισθολόγια των ενστόλων σχεδιάζει το Yπουργείο Οικονομικών, ανεφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος, παράλληλα προανήγγειλε την μείωση των προστίμων του Κ.Ο.Κ..
Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στο ερώτημα, αν θα υπάρξει νέο μισθολόγιο για τους ένστολους, αναφέρει τα εξής: «Υπάρχουν σχετικές προτάσεις από το Υπουργείο Οικονομικών. Σε κάποιες έχουμε αντιρρήσεις και γίνεται συζήτηση. Πιστεύουμε, ότι οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας δουλεύουν σκληρά και κάτω απο αντίξοες συνθήκες, ειδικά τώρα με το Προσφυγικό, που έχουμε και πολλές μετακινήσεις προσωπικού στα νησιά, δεν πρέπει να επηρεαστούν οι αμοιβές τους. Είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Οικονομικών και πιστεύω, ότι δεν θα επηρεαστούν αρνητικά οι αμοιβές τους».
Πάντως, “κεραυνούς” εξαπολύουν οι Αστυνομικοί για τα σχέδια αυτά της Κυβέρνησης, που τα χαρακτηρίζουν ως “δόλια και ύπουλη επίθεση στα ειδικά μισθολόγια”,
Στην συνέντευξή του ο κ. Τόσκας προαναγγέλλει, παράλληλα,και την μείωση των προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) κατά 50%, εκτός όσων επιβάλλονται για παραβίαση κόκκινου σηματοδότηση και υπέρβασης του ορίου κατανάλωσης αλκοόλ.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε συγκεκριμένα τα ακολουθα: «Ηδη υπάρχει πρόταση του Υπουργείου για μείωση στο μισό των χρηματικών προστίμων, με εξαίρεση την παραβίαση κόκκινου σηματοδότη και την οδήγηση υπο την επήρεια μέθης. Αποτελεί μια πρόταση, την οποία επεξεργαζόμαστε μαζί με τον συνάδελφο κ. Σπίρτζη, από το Υπουργείο Μεταφορών και είναι θέμα ημερών η υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ