Οι εκδόσεις της Griechenland Zeitung βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουν την κυκλοφορία του νέου βιβλίου „Im Sternbild der Kykladen – Koordinaten eines Ehebruchs“.

Πρόκειται για την μεταφρασμένη στα γερμανικά έκδοση του μυθιστορήματος „Ημερολόγιο μιας απιστίας“ που υπογράφει ο Κύπριος συγγραφέας Αιμίλιος Σολωμού.

Το 2013 το συγκεκριμένο μυθιστόρημα απέσπασε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ιστορία περιγράφει τη ζωή του αρχαιολόγου, Γιώργου Δουκαρέλη, ο οποίος εγκαταλείπει την αγχώδη Αθήνα και καταφεύγει στο Κουφονήσι έξι μήνες μετά την απρόσμενη εξαφάνιση της γυναίκας του.solomou

Ο τόπος αυτός θα στιγματίσει τη μετέπειτα πορεία της ζωής του. Η επιστροφή στο παρελθόν, μέσω τον αρχαιολογικών ανασκαφών, μπλέκεται με το παρόν και την ερωτική ζωή του πρωταγωνιστή την οποία θα αναταράξει η βοηθός του. Η αφήγηση εξελίσσεται ανάμεσα σε γλαφυρές περιγραφές του κυκλαδίτικου νησιού.

Στη συνέχεια θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει προγραμματιστεί παρουσίαση της γερμανικής έκδοσης στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης.

Συγκεκριμένα στις 15 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα συζήτηση με τον συγγραφέα Αιμίλιο Σολωμό, την μεταφράστρια Michaela Prinzinger και τον εκδότη της Griechenland Zeitung Jan Hübel.