Εγκαίνια στην Γκαλερί 2Garage2Reloaded στο Βερολίνο.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010 στις 19:00,
Διάρκεια Εκθεσης: 30 Οκτωβρίου – 26 Νοεμβρίου 2010,
Πέμπτη – Σαββατο 3-6 μμ.

Στο πλαίσιο του Ευρωπαικού Μήνα Φωτογραφίας 2010 στο Βερολίνο, η Ενη Κούκουλα εκθέτει στη Γκαλερί 2Garage2Reloaded τη νέα της έγχρωμη δουλειά, μέρος ενός μεγαλύτερου project και συνέχεια της παρουσίασης στη γκαλερί Manifactura το 2008 με τον τίτλο « Ενας άλλος τόπος» (Μήνας Φωτογραφίας, Athens Photo Festival).

Οι εικόνες έχουν τραβηχτεί τα τελευταία δύο με τρία χρόνια κυρίως σε αστικό περιβάλλον και χώρους, όπου ο άνθρωπος σχεδόν απουσιάζει, – είτε πρόκειται για την Αθήνα είτε για την Bαρκελώνη, το Bερολίνο, ένα οικείο σπίτι, ένα ξενοδοχείο, ενα μουσείο, κλπ.

‘Έντονη παρουσία ανοιγμάτων» και φωτός, που, παρότι γοητευτικό, δημιουργεί συχνά μια απειλητική, ακόμη και άδεια αίσθηση.

Η δουλειά της Κούκουλα δε βασίζεται στις ιδέες. Έχει στόχο να μας δελεάσει σε μια πραγματικότητα γυμνή από ψευδαισθήσεις καθημερινής προσέγγισης, να μας αναγκάσει τώρα να ενοικήσουμε έναν μη δεδομένο κόσμο.

Παρόλο που έχει ονομασει το πρώτο της άλμπουμ της Απιαστος Χρόνος ( Καστανιώτης 2006), ο χρόνος εδώ είναι παρών με χειρονομίες και στάσεις.

Το βλέμμα του θεατή οδηγείται σε σημεία διέλευσης και όχι σταθερής διαμονής.

Οι φωτογραφίες αυτές της Ένης Κούκουλα στεγάζουν έναν ενδιάμεσο χώρο, έναν χώρο «in between».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γκαλερί: 2Garage2Reloaded, Koloniestr.10 in the yard, 13357 Berlin, U-Osloerstraße/U-Pankstraße, Tel. 0173-3890053.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το European Month of Photography , παρακαλούμε επικοινωνήστε στο www.mdf-berlin.de και Infoline 24749888.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ