-Μόλις το14% του συνόλου των ψηφοφόρων και το 35% των μελών και των ψηφοφόρων του SPD πιστεύουν, ότι ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα πρέπει να είναι υποψήφιος Καγκελάριος.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Μόνον ένα μικρό ποσοστό των μελών και ψηφοφόρων των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) πιστεύει, ότι ο Πρόεδρος του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα πρέπει να διεκδικήσει την Καγκελαρία στις εκλογές του 2017.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο «Forsa» και δημοσιεύθηκε στο γερμανικό περιοδικό «Stern», μόλις το 35% των μελών και των ψηφοφόρων του SPD πιστεύουν, ότι ο Γκάμπριελ θα πρέπει να είναι υποψήφιος Καγκελάριος στις εκλογές του 2017. Αντίθετα το 56% των ερωτηθέντων εκτιμά, ότι υπάρχουν καλύτεροι υποψήφιοι.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Πάντως, διχασμένοι εμφανίζονται οι ερωτηθέντες σχετικά με την αποτίμηση του έργου του Προέδρου του SPD, με τους μισούς (50%) να είναι ευχαριστημένοι και τους υπόλοιπους να είναι δυσαρεστημένοι.

Μόλις το 34% των ερωτηθέντων πιστεύει, ότι η πολιτική, που ακολουθεί το SPD, συμμετέχοντας στον μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό, αντανακλά τις θεμελιώδεις αξίες του κόμματος

Το 95% των μελών και των ψηφοφόρων του SPD είναι ευχαριστημένοι με το έργο του Υπουργού εξωτερικών Φρανκ- Βάλτερ Στάινμαϊερ, ενώ σε δημοφιλία ακολουθούν η Υπουργός Οικογένειακών Υποθέσεων, Μανουέλα Σβέσιχ (81%) και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χάϊκο Μαας (66%), που προέρχονται από το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.
Εξάλλου, μόλις το 34% των ερωτηθέντων απήντησε, ότι η πολιτική, που ακολουθεί το SPD, συμμετέχοντας στον μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό, αντανακλά τις θεμελιώδεις αξίες του κόμματος.
Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του «Stern» και του RTL, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ εμφανίζεται πρώτο στην πρόθεση ψήφου με 42%. Οι Σοσιαλδημοκράτες βρίσκονται στο 23%, ενώ το αριστερό κόμμα «Die Linke» και το κόμμα των «Πρασίνων» παραμένουν σταθερά στο 10%.
Η Μέρκελ εξακολουθεί να διατηρεί την δημοφιλία της, με το 56% των ερωτηθέντων να απαντά, ότι σε περίπτωση άμεσης εκλογής Καγκελαρίου, θα την ψήφιζε, ενώ μόλις το 14% θα επέλεγε τον Γκάμπριελ. Πάντως το 30% των ψηφοφόρων απήντησε, ότι δεν θα επέλεγε κανέναν από τους δύο.