Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Ως μοναδική λύση για το πρόβλημα της σωτηρίας της Ελλάδας το βρετανικό “Institute of Economic Affairs”, προτείνει σε δημοσίευμά του την άμεση έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη.
Όπως χαρακτηριστικά εξηγεί το Ινστιτούτο αυτό, που αποτελεί “δεξαμενή σκέψης” για διεθνή οικονομικά ζητήματα και συμπληρώνει εφέτος 60 χρόνια από την ίδρυσή του, η συμφωνία του τελευταίου Eurogroup επί της ουσίας δεν επέλυσε κανένα πρόβλημα, απλώς παράτεινε κατά 4 μήνες την ανάγκη διευθέτησης τους.
«Η Ελλάδα και Ευρωζώνη προσποιούνται διαρκώς, ενώ η κατάσταση παραμένει εξίσου ανησυχητική» τονίζει εν συνεχεία.
Ως μοναδική λύση για την οριστική επίλυση του ελληνικού προβλήματος, το “Institute of Economic Affairs” προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
«Παρά τη φημολογία, η Ευρώπη δεν μπορεί να πετάξει την Ελλάδα από το ευρώ. Μόνον εάν η Ελλάδα το επιθυμεί και το αποφασίσει, το Grexit θα γίνει πραγματικότητα» εξηγεί αναλυτικά.
Όμως, συνεχίζει, η παραμονή στην Ευρωζώνη δεν διασφαλίζει την επίλυση του μεγαλύτερου προβλήματος της χώρας, αυτό του χρέους, το οποίο χρήζει μία σημαντικής αναδιάρθρωσης.
«Δεν υπάρχει κανένα όφελος από τον ευρω-μονόδρομο. Η Ελλάδα πρέπει να διαγράψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του χρέους της» προσθέτει, καλώντας την ελληνική Κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ.
Μάλιστα, όπως εκτιμά, δεδομένης της ύπαρξης πλεονάσματος, η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέα δάνεια, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της.
Εκτός αυτό, η Κυβέρνηση, προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά, οφείλει να λάβει ένα ακόμη δραστικό μέτρο: Να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο των εγχώριων τραπεζών, μετατρέποντάς τις αποκλειστικά σε καταθετικές.EVRO
Παράλληλα, θα πρέπει να περικόψει έως και 50% το μισθολογικό κόστος της Κυβέρνησης και των ανώτερων αξιωματούχων.
Όσον αφορά το ζήτημα του νομίσματος, η δραχμή, σύμφωνα με το “Institute of Economic Affairs”, θα προσδώσει νέα πλεονεκτήματα στην οικονομία, καθώς θα συνιστά ένα από τα πλέον ανταγωνιστικά νομίσματα της Ευρώπης.
Μάλιστα, το Ινστιτούτο προτείνει η Ελλάδα να συνδέσει το νέο της νόμισμα με το χρυσό, όπως ακριβώς έκανε και η Γερμανία το 1923.
Αυτές οι προτάσεις, καταλήγει χαρακτηριστικά, θα ωφελήσουν σημαντικά την Ελλάδα σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, εξασφαλίζοντας την πλήρη οικονομική σταθερότητα και αποφεύγοντας δια παντός την αστάθεια της Ευρωζώνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ