– Για να έχει ένας μισθωτός ή συνταξιούχος αφορολόγητο όριο, θα πρέπει από το 2016 οι δαπάνες του να έχουν πραγματοποιηθεί με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Από το 2016 μπαίνει τέλος στα μετρητά για τις συναλλαγές, που αφορούν πληρωμές, οι οποίες περιλαμβάνονται στην φορολογική δήλωση και εκπίπτουν από την Εφορία. Έτσι, όλες οι δαπάνες, που αναγράφονται στην φορολογική δήλωση, θα πληρώνονται υποχρεωτικά μέσω του τραπεζικού συστήματος!
Ενοίκια, ιατρικές δαπάνες, αγορές ΙΧ, δίδακτρα, επισκευές, ανακαινίσεις και άλλες δαπάνες θα πληρώνονται υποχρεωτικά μέσω τραπεζικών καρτών.
Αυτά θα προβλέπει το φορολογικό τμήμα του πολυνομοσχεδίου, που αναμένεται να έρθει στην Βουλή τις επόμενες ημέρες.trapezes-250x160
Επίσης, από το νέο έτος, για να έχει ένας μισθωτός ή συνταξιούχος αφορολόγητο όριο, θα πρέπει οι δαπάνες του να έχουν πραγματοποιηθεί με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Πάντως, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης επεσήμανε, ότι δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, αν το αφορολόγητο όριο αθροίζεται με δαπάνες ίσες με το 10% του εισοδήματος ή με κάποιο άλλο ποσοστό.
Παράλληλα ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών είπε, ότι οι διατάξεις που θα έρθουν τις επόμενες ημέρες, θα προβλέπουν την δυνατότητα υποβολής κοινής φορολογικής δήλωσης, για όσους έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ