Με τιμές αρχηγού κράτους τελέστηκε το Σάββατο το απόγευμα η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Βασίλισσας, στο χωριό των Αγίων Αναργύρων Κρανιάς Μουζακίου. Με την αγωνία στα πρόσωπα των ενοριτών και προσκυνητών, περίμεναν ευλαβικά την εικόνα, την οποία μετέφερε στο χωριό ο π. Νεκτάριος Ηγούμενος στην Ι.Μ. Σπηλιάς.

Την εικόνα την παρέλαβε ο εφημέριος του χωριού π. Νικόλαος, ο οποίος την παρέδωσε στους Στρατιώτες του Κ.Ε.Σ.Ν. Ρούσσου, ώστε να ξεκινήσει η πομπή με την φιλαρμονική του Δήμου Μουζακίου να παιανίζει και να συνοδεύει την εικόνα της Παναγίας. YPODOXI1

Η πομπή κατέληξε στην πλατεία του χωριού όπου ανέμενε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, μετά των πολιτικών και τοπικών αρχών του τόπου μας. Στον χαιρετισμό του ο Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος είπε: «Είναι Συγκινητικό να βλέπεις τον λαό του Θεού να υποδέχεται την Κυρία Θεοτόκο σε αυτό το χωριό με τόση ευλάβεια» ενώ στον Χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός είπε χαρακτηριστικά: «Είναι τιμή μας, να συνεργαζόμαστε με τέτοιους κληρικούς της Μητροπόλεως, και είναι τιμή δική σας Σεβασμιότατε να έχετε στο δυναμικό σας τέτοιους Ιερείς, που αγαπούν τον τόπο, διότι από σήμερα οι Άγιοι Ανάργυροι, γράφτηκαν στον χάρτη». Την εικόνα συνόδευσε πλήθος κόσμου έως τον Ναό, όπου τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου.
Στην υποδοχή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Σπύρος Ταλιαδούρος και Ασημίνα Σκόνδρα, ο δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός, ο διοικητής του ΚΕΣΝ Αντισυνταγματάρχης Παύλος Παπανικολάου, αντιδήμαρχοι του Δήμου Μουζακίου καθώς και άλλοι επίσημοι φορείς.
Όπως μας δήλωσε ο Εφημέριος του Ναού π. Νικόλαος, «η εικόνα είναι μοναδική στον Ελλαδικό χώρο και από σήμερα θα σκεπάζει η Βασίλισσά μας όλη τη Θεσσαλιώτιδα χώρα και θα είναι κόσμημα και στολίδι αυτής της Ενορίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ