Αφορούν σε κρίσιμες υποδομές στον τομέα των μεταφορών, που βελτιώνουν τις πύλες εισόδου της Βόρειας Ελλάδας, μέσω Αλεξανδρούπολης και Καβάλας  και έχουν προϋπολογισμό 100 εκατομμυρίων ευρώ!

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αναπληρωτή :Υπουργού Οικονομίας, κ. Αλέξη Χαρίτση, τρία νέα εμβληματικά έργα, με προϋπολογισμό, που προσεγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, θα χρηματοδοτήσει το Υπουργείο Οικονομίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης!
Τα έργα αφορούν σε κρίσιμες υποδομές στον τομέα των μεταφορών, που βελτιώνουν τις πύλες εισόδου της Βόρειας Ελλάδας και διευκολύνουν σημαντικά το εμπόριο της χώρας.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για την αναβάθμιση του λιμένα Αλεξανδρούπολης, με στόχο την βέλτιστη αξιοποίηση της σύνδεσής του με το σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ και την δημιουργία ολοκληρωμένου κυκλώματος μεταφορών.
Τα έργα αφορούν και την αναβάθμιση, τόσο του εμπορικού, όσο και του επιβατικού λιμένα Καβάλας, που θα διευρύνει σημαντικά τις δυνατότητές του. Τέλος, θα χρηματοδοτηθεί η μελέτη και η κατασκευή νέου συνοριακού σταθμού στους Κήπους Έβρου.