Το ίδρυμα Konrad-Adenauer οργανώνει την Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019, στις 17:30, το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης «Γυναίκες σε θέσεις ισχύος» με θέμα: «Ίσες ευκαιρίες στην εργασία​​​​​​​», στην αίθουσα Panorama του Ξενοδοχείου Royal Olympic (Αθανασίου Διάκου 28-34, Αθήνα).

Στην Ελλάδα, οι γυναίκες συχνά αδικούνται όσον αφορά την αναζήτηση εργασίας, τον μισθό που λαμβάνουν, αλλά και γενικά την ισότητα ευκαιριών με τους άνδρες. Τα νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι σχεδόν το 65% των ανέργων είναι γυναίκες. Το ποσοστό αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο στην Ελλάδα από ότι π.χ. στην Ισπανία, την Πορτογαλία ή την Ιταλία.

Όπως και σε άλλες χώρες, η (μη)συμβατότητα της οικογένειας και της εργασίας και οι κοινωνικοί ρόλοι των φύλων παίζουν σημαντικό ρόλο. Ποιοί είναι οι τομείς ενδεχόμενης παρέμβασης για την ενίσχυση του ρόλου των γυναικών στον εργασιακό χώρο στην Ελλάδα; Ποιες εμπειρίες έχουν αποκτήσει άλλες χώρες και ιδίως η Γερμανία με προγράμματα χρηματοδότησης, ποσοστώσεις και πολιτικές παρεμβάσεις; Πώς επηρέασε η οικονομική κρίση τις ευκαιρίες των γυναικών στην εργασία;

Για αυτά τα ζητήματα θα συζητήσουν η Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, η Μυλαίδη Στούμπου, ∆ιευθύντρια του Δικτύου Συνεργατών στη Microsoft Corp. υπεύθυνη για την ανάπτυξη των συνεργατών σε 24 χώρες της Κεντρικο-Ανατολικής Ευρώπης, η Μιχαέλα Μπαλή, Director Ελλάδα & Κύπρος, Germany Trade and Invest, και η Μαρία Συρεγγέλα, Αντιπρόεδρος Γυναικών Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP Women). Την συζήτηση θα συντονίσει η Μαριάννα Σκυλακάκη, ιδρυτής & αρχισυντάκτρια της ηλεκτρονικής εφημερίδας αθηΝΕΑ, και την εισαγωγή στο θέμα θα αναλάβει ο Henri Bohnet, Διευθυντής του Γραφείου Ελλάδας και Κύπρου του Ιδρύματος Konrad Adenauer.

Oι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εγγραφείτε στην εκδήλωση παρακαλούμε στείλτε μας E-mail, έως την Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019, στο: info.athen@kas.de. Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στο ίδιο e-mail ή στο 210 7247 126.

Γλώσσα εργασίας: Ελληνικά