Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Ο Υπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας, Ιβάϊλο Μοσκόφσκι βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στον Προμαχώνα, στον μεθοριακό σταθμό Κούλατα, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τις συνθήκες, που επικρατούν εκεί, λόγω του αναγκαστικού κλεισίματος της συνοριακής διέλευσης των αυτοκινήτων, εξαιτίας των μπλόκων των Ελλήνων αγροτών.PROMAXO
Φανερά ενοχλημένος από την κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα, ο Ιβάϊλο Μοσκόφσκι ανέφερε, ότι εδώ και τρεις εβδομάδες δεν μπορούν να εισέλθουν βουλγαρικά φορτηγά με ευπαθή προϊόντα στην Ελλάδα, ενώ Βούλγαροι οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στο ελληνικό έδαφος, καθώς δεν τους επιτρέπεται να περάσουν τα σύνορα προς την χώρα τους. Ο ίδιος τόνισε, πως οι οδηγοί αυτοί ζουν μέσα σε άθλιες συνθήκες, κοιμούνται στα φορτηγά τους, δεν μπορούν να κάνουν μπάνιο, δεν έχουν τρόφιμα και νερό, ενώ τα εμπορεύματα μένουν στάσιμα στα φορτηγά.

«Δεν μπορώ να μιλήσω με 50 μεθυσμένους αγρότες. Μια χώρα, που δεν μπορεί να ελέγξει 50 μεθυσμένους αγρότες , τι χώρα είναι;»

Για την προσπάθειά του να μιλήσει με τους Έλληνες αγρότες των μπλόκων, είπε, πως είναι σαν να πέφτεις σε βράχο, τονίζοντας χαρακτηριστικά «Δεν μπορώ να μιλήσω με 50 μεθυσμένους αγρότες». «Μια χώρα, που δεν μπορεί να ελέγξει 50 μεθυσμένους αγρότες, τι χώρα είναι;» αναρωτήθηκε με νόημα
Ο κ. Μοσκόφσκι προσκάλεσε, μάλιστα, την Γερμανίδα Καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ να έρθει εδώ να δει μια χούφτα Έλληνες να χλευάζουν και να κοροϊδεύουν χιλιάδες Ευρωπαίους». Φεύγοντας σημείωσε, ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας δέχονται ισχυρά πλήγματα.
Σε νέα του δήλωση ο Βούλγαρος Υπουργός Μεταφορών ανέφερε, ότι έχει διασφαλιστεί ένας διάδρομος, μέσω της ΠΓΔΜ, για τα βουλγαρικά φορτηγά, που παραμένουν στην ελληνική πλευρά και ότι, όποιος θέλει να πάει στην Ελλάδα πρέπει να σκεφτεί εναλλακτικές διαδρομές.