Διεθνής Διαγωνισμός καλύτερης παρουσίασης με θέμα: «Οργανωτική και πνευματική ενοποίηση, προβλήματα και προοπτικές του ελληνικού κινήματος νεολαίας της ΣΑΕ Περιφέρειας των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ».

Η Ιουλία Ζάρικοβα από την Ουκρανία έλαβε την πρώτη θέση στο Διεθνή Διαγωνισμό καλύτερης παρουσίασης με θέμα: «Οργανωτική και πνευματική ενοποίηση, προβλήματα και προοπτικFOTO1ές του ελληνικού κινήματος νεολαίας της ΣΑΕ Περιφέρειας των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ».

Το τελικό στάδιο του Διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 9 Νοεμβρίου 2014. Τη δεύτερη θέση έλαβε η Άννα Χιτάροβα από την Αρμενία και την τρίτη – Βιολέτα Μοισίεβα από τη Γεωργία. Στο Διεθνή Διαγωνισμό έλαβαν μέρος 22 εκπρόσωποι της ελληνικής νεολαίας των μετασοβιετικών χωρών.

Η Κριτική Επιτροπή επίσης ξεχώρισε τον Μιχαήλ Κατάνοβ από τη Ρωσία και τον Ιωάννη Καισίδη από το Καζακστάν.
– Είμαστε υπερήφανοι για το δυναμικό της νεολαίας μας – είπε, τονίζοντας τη σημασία της εκδήλωσης Συντονιστής ΣΑΕ Περιφέρειας των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ Ιβάν Σαββίδης – η νεολαία είναι η αυριανή μας μέρα και θα είμαστε πάντα κοντά της.FOTO2

Ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς Σάββας Αναστασιάδης κάλεσε τους εκπροσώπους της ελληνικής νεολαίας των μετασοβιετικών χωρών στην ειδική συνεδρίαση στη Βουλή των Ελλήνων, όπου πρότεινε να συζητηθούν από κοινού τα διάφορα θέματα που αποσχολούν τη νεολαία και να προσδιοριστούν οι κατευθύνσεις συνεργασίας.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αξιολόγησε πολύ θετικά την εκδήλωση και τόνισε, ότι τέτοιου είδους συναντήσεις ενισχύουν τις σχέσεις μεταξύ των νέων της διασποράς, συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των επαφών της Ελλάδας με τη διασπορά.

 

FOTO3