Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του έδωσαν στους δανειστές τα πάντα και δεν πήραν απολύτως τίποτα! Η ανικανότητά τους είναι απερίγραπτη! Φόρεσαν καπέλο στον ελληνικό λαό ένα τέταρτο πολύ σκληρό μνημόνιο, με αχρείαστα μέτρα ύψους 5 δισεκατομμυρίων, για να πάρουν μιαν αόριστη υπόσχεση για διευθέτηση του ελληνικού χρέους. Τελικά, δεν πήραν ούτε αυτό. Δεν κατάφεραν απολύτως τίποτα! Είναι παταγώδης η αποτυχία τους!

Ευχόμαστε στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου να πάνε όλα καλά για τη χώρα. Οι έως τώρα ενδείξεις, όμως, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας να πάρει κάτι σημαντικό η Ελλάδα για την ελάφρυνση του χρέους της. Δυστυχώς, με ευθύνη της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η χώρα είναι με την πλάτη στον τοίχο και δεν έχει καμία επιλογή!

Όταν λέγαμε ως Νέα Δημοκρατία ότι η αξιολόγηση δεν έπρεπε να καθυστερήσει και να πάει κοντά στις γερμανικές εκλογές το λέγαμε γιατί γνωρίζαμε τους κινδύνους. Τώρα φτάσαμε κοντά στις γερμανικές εκλογές, σε μια περίοδο όπου πολύ δύσκολα θα δεχθεί η Γερμανία να αναλάβει το όποιο κόστος για τη διευθέτηση του χρέους μας. Τώρα, δυστυχώς, η χώρα βρίσκεται στον αέρα.

Επαναλαμβάνεται το σκηνικό του 2015 και οι κυβερνώντες χρεώνουν με την ανικανότητά τους τον ελληνικό λαό! Η σημερινή κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας έδειξαν ανίκανοι να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο. Αυτή τη στιγμή το μόνο που μπορούν να προσφέρουν ως υπηρεσία στον τόπο είναι να προκηρύξουν εκλογές! Έτσι μόνο θα αλλάξει η σημερινή πολιτική των συνεχών φοροεπιδρομών που οδηγεί τον λαό στην εξαθλίωση και η Ελλάδα θα ανακτήσει την αξιοπιστία της έναντι των εταίρων της στην Ε.Ε.. Μια αξιοπιστία η οποία έχει χαθεί από την εποχή της «περήφανης» διαπραγμάτευσης  Τσίπρα-Βαρουφάκη!

Πού πήγε το αφήγημα του «εθνικού θριάμβου» που χρησιμοποιούσε πριν λίγες ημέρες ο κ. Τσίπρας; Τώρα, μετά την παταγώδη αποτυχία τους, οι κυβερνώντες επέστρεψαν στο τετριμμένο αφήγημα «φταίνε οι δανειστές, φταίει η κακιά Ευρώπη»! Να θυμίσουμε, λοιπόν, ότι οι δανειστές είναι οι ίδιοι που ήταν και πριν έλθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τότε η Ν.Δ. ως κυβέρνηση, είχε καταφέρει να πετύχει μείωση κατά 30% στην εισφορά αλληλεγγύης, μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές, μείωση στον ΦΠΑ στην σίτιση από το 23% στο 13%. Είχαμε αρχίσει να μπαίνουμε σε ρυθμούς ανάπτυξης! Επιτέλους ο μύθος ότι οι δανειστές υπαγορεύουν τα μέτρα θα πρέπει να αποκατασταθεί από την αλήθεια…

Οι δανειστές βάζουν τους στόχους! Τα μέτρα τα επιλέγει η κάθε κυβέρνηση. Εάν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, λόγω της ανικανότητάς τους έχουν καταφύγει σε μία πρωτοφανή φοροεπιδρομή – αυτά τα 2,5 χρόνια της διακυβέρνησής τους – σε βάρος του ελληνικού λαού, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος και άλλος δρόμος για να φτάσουμε στα ίδια αποτελέσματα! Η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ιρλανδία είχαν και αυτές μνημόνια όπως και η Ελλάδα, αλλά κατάφεραν και βγήκαν. Άρα και εμείς μπορούσαμε και μπορούμε να τα καταφέρουμε, με μιαν άλλη κυβέρνηση, με μια διαφορετική πολιτική!

Το αφήγημα που προσπαθεί να «περάσει» στην ελληνική κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι αφού δεν μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να κάνει κάτι, δεν μπορεί κανένας, είναι απατηλό και ευτυχώς όσο περνάει ο καιρός βρίσκει ολοένα και λιγότερους αποδέκτες.

Εμείς στη Ν.Δ. έχουμε πει από την αρχή ότι είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε έναν τελείως διαφορετικό δρόμο που περνά μέσα από τις επενδύσεις, μέσα από την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, με ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον, με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Πρέπει να αντικαταστήσουμε τη φοροκαταιγίδα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και να βρούμε τα χρήματα που χρειάζεται η χώρα, μέσα από την αναπτυξιακή και την επενδυτική διαδικασία. Αυτός είναι ο άλλος δρόμος που η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. ακολουθούσε με εμφανή αποτελέσματα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει κατ’ επανάληψη ότι θα ακολουθήσει!

Βεβαίως και μπορούμε να αλλάξουμε τα μέτρα, τη συνταγή, εάν πείσουμε – και αυτό κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συνεχείς διεθνείς επαφές – ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος, αυτός των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων. Οι Έλληνες πρέπει να είναι βέβαιοι ότι μόνο αυτός θα μας βγάλει από το σημερινό αδιέξοδο.

Από το Γραφείο Τύπου

Άρθρο του Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» (11-6-2017)