Οι λάτρεις των σπορ σε όλο τον κόσμο καλούνται να δραστηριοποιηθούν για τα παιδιά.

Μπραζίλια / Νέα Υόρκη, 3 Αυγούστου 2016 – Η UNICEF σήμερα εγκαινιάζει μια παγκόσμια πρωτοβουλία του αθλητισμού ώστε να συμμετάσχει το κοινό στο έργο της για τα παιδιά. Οι λάτρεις των σπορ σε όλο τον κόσμο μπορούν να συμμετέχουν στις δράσεις των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών δωρεάν με την εγγραφή τους στην Team UNICEF: Δραστηριοποιηθείτε για τα Παιδιά, ένα σύστημα που ξεκλειδώνει μια εταιρική δωρεά 5 Ρεάλ Βραζιλίας (περίπου 1,39€) κάθε φορά που συμμετέχοντες ολοκληρώνουν μια διαδρομή 5 χιλιομέτρων με τα πόδια ή με αναπηρική καρέκλα.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να μαζέψουν πόντους ασκούμενοι και εκπληρώνοντας άλλες δραστηριότητες, όπως η συμπλήρωση ενός κουίζ στην πλατφόρμα Team UNICEF. Ο συμμετέχων με τον υψηλότερο αριθμό πόντων θα κερδίσει ένα ταξίδι, ώστε να δει από πρώτο χέρι το έργο της UNICEF στη Βραζιλία (διεθνή ταξίδια δεν περιλαμβάνονται).

«Θέλουμε όλοι να μπουν στο αθλητικό πνεύμα και να Δραστηριοποιηθούν για τα Παιδιά για να βοηθήσουν στην αύξηση ζωτικών πόρων για το έργο της UNICEF για τα πιο ευάλωτα παιδιά του κόσμου», δήλωσε ο Gary Stahl Εκπρόσωπος της UNICEF στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 30 παιδιά και έφηβοι δολοφονούνται κάθε μέρα στη Βραζιλία. Περισσότεροι από τον ένα στους τρεις θανάτους εφήβων στη χώρα είναι αποτέλεσμα δολοφονίας, σε σύγκριση με τον ένα στους 20 θανάτους που προκλήθηκαν από ανθρωποκτονία μεταξύ του συνολικού πληθυσμού. Για τα πιο ευάλωτα παιδιά της Βραζιλίας, η έκθεση στη βία και την εκμετάλλευση είναι κοινός τόπος. Μεγάλα αθλητικά γεγονότα μπορεί να εκθέσουν αυτά τα παιδιά σε αυξημένο κίνδυνο από ειδεχθείς παραβιάσεις συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής κακοποίησης και της παιδικής εργασίας.

Για να βοηθήσει στην πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των παιδιών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, η UNICEF έχει βγάλει μια νέα έκδοση του Proteja Brasil, μια εφαρμογή (για κινητά και τάμπλετ) που επιτρέπει σε μάρτυρες και θύματα να καταγγέλλουν τη βία, την κακοποίηση και την εκμετάλλευση στις αρχές. Οι καταγγελίες σχετικά με την ώρα, την τοποθεσία και τις περιστάσεις μπορούν να υποβληθούν σε απευθείας σύνδεση και ανώνυμα.

«Η βία, κακοποίηση, οι διακρίσεις και η εκμετάλλευση είναι μια σκληρή πραγματικότητα για πάρα πολλά παιδιά», δήλωσε ο Stahl. Η Proteja Brasil δίνει στον καθένα την ευκαιρία να το κάνει προσωπική του υπόθεση και να αναλάβει δράση για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των παραβιάσεων των δικαιωμάτων των παιδιών και να τους προσφέρει τη βοήθεια που χρειάζονται τόσο απεγνωσμένα.»

Η Team UNICEF: Δραστηριοποιηθείτε για τα παιδιά δημιουργήθηκε από τη UNICEF και την Ogilvy και υποστηρίζεται από την Αναπτυξιακή Τράπεζα της Λατινικής Αμερικής (CAF) και το Save the Dream.

Περισσότερα στο: https://www.teamunicef.org/

Διεύθυνση Ενημέρωσης
Ελληνική Εθνική Επιτροπή UNICEFUNICEF