Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας απέστειλε επιστολή στον υπουργείο Υγείας κ. Μάκη Βορίδη.

Με την επιστολή του ο Μανώλης Κεφαλογιάννης προτείνει στον υπουργό μία ιδέα που ήδη εφαρμόζεται στην Ευρώπη, την κάλυψη κενών θέσεων νοσηλευτών που δημιουργούνται λόγω ρεπό ή αδειών στα δημόσια νοσοκομεία από 4ετείς ή 5ετείς φοιτητές των Ιατρικών Σχολών. phoca_thumb_m_foto5
Με τον τρόπο αυτό εξοικειώνονται οι φοιτητές της Ιατρικής με το μελλοντικό εργασιακό τους περιβάλλον καλύπτοντας και μέρος των προσωπικών τους εξόδων αφού για το χρόνο της απασχόλησής τους θα πληρώνονται απευθείας από τα δημόσια νοσοκομεία.
Αναλυτικά, η επιστολή:
ΜΑΝΩΛΗΣ Κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
———–
Βαλαωριτου 9α, Αθήνα 10671
Τηλ: 210-3609306, Fax: 210-3640863

Προς                                                                                      Αθήνα 31/10/2014
Τον Υπουργό Υγείας
κ. Μαυρουδη Βοριδη
ΑΘΗΝΑ

ΘΕΜΑ: Απασχόληση φοιτητών ιατρικής σε δημόσια νοσοκομεία

Στη Γερμανία, όποιος φοιτητής ιατρικής επιθυμεί να εργαστεί σε θέση νοσηλευτή ή  τραυματιοφορέα σε δημόσιο νοσοκομείο, το δηλώνει στη διεύθυνση νοσηλευτικής υπηρεσίας του  νοσοκομείου.

Από τον κατάλογο των διαθέσιμων φοιτητών  καλύπτονται  κενά από ρεπό ή άδειες νοσηλευτών ανάλογα με το διαθέσιμο χρόνο των φοιτητών και πληρώνονται απευθείας από το νοσοκομείο. Με τον τρόπο αυτό εξοικειώνονται οι φοιτητές της ιατρικής με το μελλοντικό εργασιακό τους περιβάλλον.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας έχει ήδη συνάψει συμφωνία με το Δήμο Λαγκάδα ενός προγράμματος για την απασχόληση (πρακτική άσκηση) για 3,5 χρόνια Ελλήνων φοιτητών ιατρικής . Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαμονή των φοιτητών σε φοιτητική εστία του Βερολίνου, αλλά και δυνατότητα επαγγελματικής απασχόλησης μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Επειδή τα δημόσια νοσοκομεία στην Ελλάδα παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρακαλείσθε να εξετάσετε τη δυνατότητα της θεσμοθέτησης της απασχόλησης των φοιτητών ιατρικής των ελληνικών πανεπιστήμιων στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας

Με εκτίμηση

Μανωλης Κ. Κεφαλογιαννη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ