Δύο υπήρξαν οι σημαντικότερες στιγμές της ανθρώπινης σκέψης. Η εποχή του Πλάτωνα, του Σωκράτη και του Αριστοτέλη και η εποχή του Σπινόζα, του Χομπς κ.λπ. Οι εποχές αυτές έδωσαν τροφή στους μαθηματικούς, στους φυσικούς, στους αστρονόμους, στους ψυχιάτρους, ακόμη και στους πληροφορικούς της εποχής μας, για να αποκρυπτογραφήσουν την φύση. Αλλά και την πολιτική. Η Δημοκρατία των αρχαίων Ελλήνων και ο Διαφωτισμός σφράγισαν την ζωή μας, την οργάνωση των κοινωνιών και το δίκαιο. Ήσαν παιδιά πνευματικών «εκρήξεων

Το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διοργανώνει Καλοκαιρινό Σχολείο Αρχαίων Ελληνικών προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία  για ανθρώπους από όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό πολιτισμό, να μάθουν ή να βελτιώσουν τις γνώσεις των ελληνικών τους και να γνωρίσουν κόσμο από την Ελλάδα και από άλλες χώρες.

Τα μαθήματα επιτρέπουν την εμβάθυνση στην ατμόσφαιρα της Αρχαίας Ελλάδας και συνδυάζονται με επισκέψεις στην Αρχαία Αθήνα και τα μουσεία της, τον Μαραθώνα, το Σούνιο τους Δελφούς και τις Μυκήνες αλλά και στα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Διάρκεια:

Εντατικό πρόγραμμα 3 εβδομάδων που περιλαμβάνει 60 διδακτικές ώρες.

Έναρξη 10 Ιουλίου 2017

 

Το Σχολείο: Το κεντρικό Σχολείο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, ακριβώς δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και διαθέτει 10 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήριο Υπολογιστών αλλά και βιβλιοθήκη. Προσφέρουμε νέα και αρχαία ελληνικά από το 1972 αλλά και ελληνικά για ειδικούς σκοπούς (τουρισμός, επιχειρήσεις και μηχανική).

Οι διδάσκοντες: Όλοι οι καθηγητές μας είναι κλασσικοί φιλόλογοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού επιπέδου(MA ή  PhD), με άριστη γνώση αγγλικών και ανάλογη εμπειρία.

Μαθήματα: Τα μαθήματα θα προσφέρονται επί 4 ώρες την ημέρα. Οι μαθητές θα πρέπει να διαθέτουν χρόνο αρκετό επί πλέον για μελέτη το μεσημέρι.

Επισκέψεις: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 αποδράσεις σε μέρη με αρχαιολογικό ενδιαφέρον στην Αθήνα και στην Αττική, στους Δελφούς, στις Μυκήνες, στον Μαραθώνα και στο Σούνιο αλλά και στο Ναύπλιο, την Χαλκίδα και τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Πολιτιστικές δραστηριότητες (Επί πλέον των μαθημάτων)

  • Αναγγελία ποίησης
  • Μελέτη Ομηρικών επών
  • Δυνατότητα παρακολούθησης παραστάσεων αρχαίου δράματος
  • Επισκέψεις σε Μουσεία με τους καθηγητές

Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»