Για την στάση της ελληνικής Κυβέρνησης στο θέμα της «El Dorado Gold» !
-«Η Κυβέρνηση με απανωτές κωλυσιεργίες, διώχνει την μεγαλύτερη επένδυση, που έχει υπάρξει στην Ελλάδα» !

Όλα τα μεγάλα διεθνή Μέσα Ενημέρωση φιλοξένησαν την είδηση, που έχει φέρει νέο κύμα ταραχής στην επιχειρηματικότητα στην χώρα μας. Η απόφαση της «El Dorado Gold» να αναστείλει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα, είναι ένα θέμα, που αφορά τις διεθνείς αγορές, που εξετάζουν τυχόν ευκαιρίες επενδύσεων για την χώρα.
Οι εφημερίδες διεθνούς κύρους «Financial Times», «New York Times», «Fox News,» τα πρακτορεία ειδήσεων «Reuters» και «Associated Press», ακόμα και η εφημερίδα  «Times» της Ινδίας, προέβαλαν την είδηση αυτή, επισημαίνοντας τοβαυτονόητο: Πως την ώρα που η Ελλάδα αναζητά επενδύσεις για να την βγάλουν επιτέλους από το οικονομικό αδιέξοδο, «διώχνει» την μεγαλύτερη επένδυση, που έχει γίνει ποτέ στην χώρα.
Ήταν άλλωστε το διακαές μήνυμα του Πρωθυπουργού, τόσο κατά την πολυδιαφημισμένη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, όσο και κατά την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς το περασμένο Σάββατο από την Θεσσαλονίκη, αλλά και κατά τηνωσυνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της 82ης ΔΕΘ. Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, ήταν εκείνος, που μίλησε για Gr-Invest και όχι Grexit, όπως είπε χαρακτηριστικά, θέλοντας να δώσει τον τόνο και να απευθύνει μήνυμα προς όλους.

«Η Κυβέρνηση με απανωτές κωλυσιεργίες, διώχνει την μεγαλύτερη επένδυση, που έχει υπάρξει στην Ελλάδα» !

Ποιό είναι όμως το μήνυμα της Κυβέρνησης προς το εξωτερικό και τους επενδυτές; Προφανώς , πως δεν συμφέρει να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα!
Την ώρα, που μόλις προχθές μια από τις μεγαλύτερες
οικονομικές εφημερίδες διεθνώς, η «Financial Times» φιλοξενούσε αφιέρωμα σε αυτή ακριβώς την επένδυση, χαρακτηρίζοντάς την ως την μεγαλύτερη επένδυση, που έχει υπάρξει στην χώρα μας, η ελληνική Κυβέρνηση με απανωτές κωλυσιεργίες, την διώχνει!
Ο ίδιος ο επικεφαλής της «El Dorado Gold», Τζώρτζ Μπερνς, κατά την συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε κάλεσε την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει την στάση της, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως, ότι «η επένδυση της «Eldorado Gold» είναι λυδία λίθος για τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα».
Σημειώνεται, ότι σττο ίδιο μήκος κύμ!ατος ήταν και το δημ!οσίευμσ της άλλης !εγάλης αμερικανικής εφημερίδας, της «New York Times», που είχε τον τίτλο » Η Ελλάδα ψάχνει επενδύσεις, αλλά οι επενδυτές, διαμαρτύρονται για συχνά εμπόδια»