Δήμαρχος Λευκάδας: “Το πλήγμα, που υπέστη η παλιά πόλη της Λευκάδας, είναι ανεκτίμητο, αλλά θα προβούμε άμεσα στην καταμέτρηση και την αποκατάσταση της κανονικότητας”.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Καταμέτρηση των τεράστιων ζημιών, που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε στο ιστορικό κέντρο της Λευκάδας πραγματοποιούν συνεργεία μηχανικών του νησιού. Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Λευκάδας, Κωνσταντίνου Δρακονταείδη, από την φωτιά έχουν καεί δέκα κτίσματα, ενώ η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου πραγματοποιεί πλήρη καταμέτρηση των ζημιών.
«Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές. Αν δεν ήταν τόσο άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των δημοτικών υπαλλήλων, αλλά και των εθελοντών. Θα μπορούσε να είχε καταστραφεί όλη η παλιά πόλη της Λευκάδας» είπε ο κ. Δρακονταείδης.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λευκάδας, η ξαφνική πυρκαγιά στο νησί δεν προκάλεσε την ανησυχία των τουριστών, αφού, όπως ανέφερε, «η υπεράνθρωπη προσπάθεια που έγινε, αλλά και η συμμετοχή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου, Έρικσον S-64, έφερε άμεσα τον περιορισμό και την κατάσβεσή της πύρινης λαίλαπας».
Όπως τόνισε ο δήμαρχος, «το πλήγμα, που υπέστη η παλιά πόλη της Λευκάδας, είναι ανεκτίμητο, αλλά θα προβούμε άμεσα στην καταμέτρηση και την αποκατάσταση της κανονικότητας». Ο ίδιος επεσήμανε, ότι «αυτό, που προέχει, είναι να παρασχεθεί άμεση βοήθεια στους πληγέντες από την πυρκαγιά, που έχασαν το βιός τους. Γιατί μεγαλύτερη αξία από όλα τα υλικά αγαθά έχουν οι ανθρώπινες ζωές και εμείς θα φροντίσουμε άμεσα για τους πολίτες μας».

 

lefkada

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ