-Αντιπρότεινε να λειτουργήσει το πρόγραμμα ισλαμικών σπουδών σε κάποια σχολή δασκάλων, καθηγητών ή και στην πόλη της Κομοτηνής, λόγω της παρουσίας μουσουλμάνων.
Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.
Κατηγορηματικά αντίθετος με το ενδεχόμενο ένταξης, στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προγράμματος ισλαμικών σπουδών, δηλώνει ο Mητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμος, ο οποίος, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM”, είπε, ότι συμφωνεί με το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ για το ζήτημα αυτό.ARISTOTELEIO
“Απαρχής δηλώθηκε, και όχι από εμένα προσωπικώς, αλλά από κόσμο θεολογικό και μη θεολογικό, ότι εμείς στην Θεσσαλονίκη και στην Θεολογική Σχολή δεν θέλουμε ισλαμικές σπουδές” τόνισε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και αντιπρότεινε να λειτουργήσει το πρόγραμμα ισλαμικών σπουδών σε κάποια σχολή δασκάλων, καθηγητών ή και στην πόλη της Κομοτηνής, λόγω της παρουσίας μουσουλμάνων. “Στην Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια εκπροσώπηση”, σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Όσοι προτίθενται να προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο, έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν»
“Έχω λόγους, σαν παλαιός παιδαγωγός και ασχολούμενος με την νεολαία. Νομίζω, ότι θα επιβεβαιωθούν αυτά που φοβούμαι, διότι θα υπάρξουν στιγμές, που τα παιδιά αυτά μπορεί να συγκρουστούν” συνέχισε, ενώ αναφερόμενος σε αυτούς, που προτίθενται να προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο, είπε ότι έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν.
Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης δεν συμφωνεί με το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν στο μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία και κεφάλαια με τις άλλες μεγάλες θρησκείες ανά τον κόσμο, λέγοντας: “είναι ντροπής πράγματα αυτά, δεν είναι δικαιολογίες” και έκανε λόγο για μιμητισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ