Κάτω από το όριο της φτώχειας σχεδόν 13, 5 εκατομμύρια γερμανοί!

-Το εισόδημά τους φθάνει έως και τα 719 ευρώ τον μήνα και πολλοί από αυτούς στερούνται ακόμη και τα απαραίτητα!
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat και της γερμανικής Στατιστικής Υπηρεσιας, τα οποία δόθηκαν στην δημοσιότητα, κατόπιν σχετικού αιτήματος της κοινοβουλευτικής ομάδας του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» («Die Linke») προς την Ομοσπονδιακή Βουλή, ο μέσος όρος του μηνιαίου εισοδήματος των απειλούμενων από την φτώχεια πολιτών στην Γερμανία, ανέρχεται στα 719 ευρώ! Αυτό σημαίνει, ότι το εισόδημά τους είναι κατά 30% κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας των 1.033 ευρώ!.

(c) elliniki-gnomi
(c) elliniki-gnomi

Στην Γερμανία, επομένως, υπολογίζεται, ότι ζουν περίπου 13,4 εκατομμύρια άνθρωποι κάτω από το μέσο επίσημο όριο της φτώχειας, δεδομένου, ότι, ενώ το 2015 το εισόδημα αυτό ανέρχονταν σε 1.033 ευρώ μηνιαίως, σήμερα ανέρχεται σε μόλις 719 ευρώ! Σύμφωνα με τον ορισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απειλούμενος με φτώχεια είναι κάποιος, ο οποίος ζει με λιγότερο από το 60% του μέσου εισοδήματος του συνολικού πληθυσμού μιας χώρας.
«’Ηδη και με τα 1.033 ευρώ τον μήνα, η ζωή στην Γερμανία είναι ένας μόνιμος αγώνας για την πληρωμή των λογαριασμών», είπε στην εφημερίδα «Saarbrucker Zeitung» η Ζαμπίνε Τσίμερμαν, εμπειρογνώμονας του κόμματος «Die Linke» για κοινωνικά θέματα. «Εκατομμύρια πολιτών έχουν στην διάθεσή τους σαφώς λιγότερα χρήματα και συχνά στερούνται τα απαραίτητα προς το ζην», τόνισε η ίδια στην γερμανική εφημερίδα.