Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Λιβάνη, στην σειρά “Πολιτικη” το νέο βιβλίο του Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργου Κασιμάτη, με τον τίτλο: ”Το απάνθρωπο καθεστώς δανεισμού της Ελλάδας. Η Ελληνική εμπειρία ενός Ευρωπαϊκού προβλήματος με παγκόσμιες διαστάσεις”.kasimatis
Στο νέο του βιβλίο, που περιλαμβάνει 330 περίπου σελίδες, ο 83χρονος σήμερα διακεκριμένος Πανεπιστημιακός Καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης δίνει μια ολοκληρωμένη και σε βάθος ανάλυση του καθεστώτος δανεισμού, που επιβλήθηκε με παράνομα μέσα και απάνθρωπα μέτρα στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό.
Η παρουσίαση του καθεστώτος δανεισμού εκτυλίσσεται με μια πλήρη εικόνα της πορείας της απάνθρωπης επιβολής του, χωρίς να κρύβεται τίποτα.
Η εικόνα αυτή αρχίζει με αναλυτική περιγραφή της μεθόδευσης, με την οποία προπαρασκευάστηκε -στο σκοτάδι- η επιβολή του καθεστώτος, για να συνεχίσει με την πλήρη περιγραφή των βασικών παράνομων πράξεων, με τις οποίες επιβλήθηκε και συνεχίζει να επιβάλλεται στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό.
Ιδιαίτερα τονίζεται η παραβίαση, όχι μόνο του Συντάγματος της Ελλάδας, αλλά και των αρχών νομιμότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Συμβουλίου της Ευρώπης και γενικά του Διεθνούς Δικαίου.

Τι παρουσιάζει στο έργο του ο Γιώργος Κασιμάτης

Στο έργο του ο συγγραφέας παρουσιάζει όλους εκείνους τους παράγοντες, που συνθέτουν το σημερινό πρόβλημα της χώρας μας, αλλά και τα απαραίτητα βήματα, που πρέπει να γίνουν για να μπορέσουν η Ελλάδα και η Ευρώπη να απαλλαγούν από τα δεσμά της χειραγώγησης και της τυρανίας τους.
Αναλυτικότερα, στο βιβλίο παρουσιάζονται:
Η πρακτική χειραγώγησης του Ελληνικού Λαού, δηλαδη:
-Η χειραγώγηση των Ελλήνων με διαρκή άσκηση ψυχολογικής βίας και δημιουργίας φόβου.
-Η δημιουργία στους Έλληνες του αισθήματος -μέχρι και συμπλέγματος- ενοχής («φταίμε εμείς», «φταίμε όλοι», «μαζί τα φάγαμε»).
-Η πλήρης χειραγώγηση των ραδιοτηλεοπτικών και έντυπων ΜΜΕ, σε συνδυασμό με τη «συστημική αντιπολίτευση».
-Η πλήρης απόκρυψη των πραγματικών εκείνων στοιχείων, που δείχνουν τις κοινωνικές συνέπειες και αντιδράσεις στην επιβολή του απάνθρωπου καθεστώτος.
-Η πρωτοφανής χειραγώγηση βασικών θεσμών κοινωνικής λειτουργίας της αστικής δημοκρατίας: του ραδιοτηλεοπτικού και του έντυπου ειδησεογραφικού Τύπου, του συνδικαλισμού, της Δικαιοσύνης.
-Η ιδιαίτερα σημαντική -όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την πορεία της Ευρώπης- χειραγώγηση της πολιτικής εξουσίας της χώρας στο πεδίο εξωτερικής πολιτικής.
-Η πλήρης χειραγώγηση της οικονομικής πολιτικής και της όλης οικονομίας.
-Η ανάπτυξη της «πολιτικής της διαφθοράς» με διάφορους τρόπους για τη χειραγώγηση πολιτικών, σημαντικών επιχειρηματιών, επιστημόνων και γενικά προσωπικοτήτων.
Επίσης, αναφέρεται, ως καταληκτική επιταγή άμεσης ανάγκης, «ο δανεισμός της Ελλάδας να καθαριστεί, όσο γίνεται πιο σύντομα από τους όρους και από το καθεστώς επιβολής του, που προσβάλουν και την Ελλάδα και την Ευρώπη».
Τέλος, στο έργο υπάρχει και η αισιόδοξη θέση του συγγραφέα, ότι η Ελλάδα μπορεί – σκιαγραφώντας στην Έξοδο του βιβλίου την λύση και τα ισχυρά όπλα για να το επιτύχει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ