-Τζωρτζ Όσμπορν, Βρετανός Υπουργός Οικονομικών: «Το δημοψήφισμα είναι εντελώς σοβαρή υπόθεση! Δεν πρόκειται απλά για ένα περιπετειώδες ταξίδι στο άγνωστο, που μπορεί κάποιος να δει ακόμη και με χιούμορ».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

O Βρετανός Υπουργός Οικονομικών, Τζωρτζ Όσμπορν κατάφερε να αποσπάσει την συμφωνία των ομολόγων του από τις υπόλοιπες χώρες της G20 ώστε να συμπεριληφθεί στο τελικό κείμενο η προειδοποίηση εναντίον του Brexit.
Έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ «θα ήταν σοκ για την παγκόσμια οικονομία», λέει το κοινό ανακοινωθέν, προσθήκη, που, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuters» συμμερίστηκαν «ένθερμα» και οι ΗΠΑ.
Μιλώντας από την Σαγκάη στο βρετανικό BBC, o κ. Όσμπορν είπε, πως το δημοψήφισμα είναι «εντελώς σοβαρή υπόθεση». Big Ben with  city boat in London, UK
«Δεν πρόκειται απλά για ένα περιπετειώδες ταξίδι στο άγνωστο, που μπορεί κάποιος να δει ακόμη και με χιούμορ» είπε χαρακτηριστικά.
Αν και η Βρετανία δεν είναι, ούτε προτίθεται ποτέ να γίνει μέλος της Ευρωζώνης, οι οικονομικοί της δεσμοί με την υπόλοιπη ευρωπαϊκή ήπειρο περνούν μέσα από την συμμετοχή στην ΕΕ.
Η περίληψη της προειδοποίησης εναντίον του Brexit στο ανακοινωθέν της G20 μετατράπηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, γρήγορα σε «όπλο» από το στρατόπεδο, που την υποστηρίζει.
Ο αρχηγός του UKIP, το οποίο είχε συσταθεί πάνω στην αντίθεση στην ΕΕ με λαϊκιστικό και «αντισυστημικό» μανδύα, χαρακτήρισε την αναφορά της G20 «αναμενόμενη, επειδή οι μεγάλες τράπεζες, οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι μεγάλες Κυβερνήσεις τρίβουν η μία την πλάτη της άλλης».