«Όμως, φίλες και φίλοι, αυτή η μεγάλη νίκη -η Νέα Δημοκρατία έφτασε ξανά στο 40%- δεν ήρθε μόνο στην κάλπη. Ήρθε και στην καρδιά και στη σκέψη των πολιτών. Και δεν ήρθε καθόλου τυχαία. Θυμίζω, ότι το σύνθημα του 10ου Συνεδρίου ήταν «Οξυγόνο για την Κοινωνία». Στο 11ο Συνέδριο δηλώναμε «Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα». Στο 12ο Συνέδριο διακηρύξαμε πως αυτό το «Μπορούμε». Σήμερα, στο 13ο Συνέδριό της Νέας Δημοκρατίας, είμαστε πλέον έτοιμοι για μία νέα εθνική προσπάθεια. Γιατί, όπως λέει και το σύνθημά μας «Το Μέλλον Αρχίζει Τώρα»!». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στο 13ο συνέδριο ο Πρωθυπουργός  και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία.

 

Ανοίγοντας, πέρυσι, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, το προηγούμενο συνέδριό μας -όπως μας θύμισε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και γουρλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ένα θερμό χειροκρότημα, για τον Βαγγέλη- είχα προβλέψει, λοιπόν, ακριβώς πριν από έναν χρόνο, ότι το 12ο Συνέδριό μας θα ήταν το τελευταίο πριν από τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Μία αλλαγή που τόσο ποθούσε η Ελλάδα και για την οποία -όλοι σας, όλες και όλοι- τόσο σκληρά εργαστήκατε και συνέχισε:

 

 

«Ύστερα από έναν χρόνο ο αγώνας αυτός δικαιώθηκε: Η Νέα Δημοκρατία είναι, πλέον, αυτοδύναμη στην κυβέρνηση. Η Ελλάδα άφησε πίσω της την κρίση, το ψέμα και την μιζέρια. Γι’ αυτό σας οφείλω από την καρδιά μου -όσο κοινότοπο και αν ακούγεται- ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ευχαριστώ για την πίστη σας, ευχαριστώ για το θάρρος σας, ευχαριστώ για την αγωνιστικότητά σας. Ευχαριστώ για την αγάπη σας στη μεγάλη μας παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία!

 

Όμως, φίλες και φίλοι, αυτή η μεγάλη νίκη -η Νέα Δημοκρατία έφτασε ξανά στο 40%- δεν ήρθε μόνο στην κάλπη. Ήρθε και στην καρδιά και στη σκέψη των πολιτών. Και δεν ήρθε καθόλου τυχαία. Θυμίζω, ότι το σύνθημα του 10ου Συνεδρίου ήταν «Οξυγόνο για την Κοινωνία». Στο 11ο Συνέδριο δηλώναμε «Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα». Στο 12ο Συνέδριο διακηρύξαμε πως αυτό το «Μπορούμε». Σήμερα, στο 13ο Συνέδριό της Νέας Δημοκρατίας, είμαστε πλέον έτοιμοι για μία νέα εθνική προσπάθεια. Γιατί, όπως λέει και το σύνθημά μας «Το Μέλλον Αρχίζει Τώρα»!

 

Από το 2016, λοιπόν, διανύσαμε μαζί μία συνεπή και συνεχή πορεία για την κατάκτηση των διαδοχικών στόχων που αποτυπώνονται στους παραπάνω τίτλους. Όμως, αυτοί οι 46 μήνες δεν υπήρξαν μόνο μία διαδρομή από τη μάχη της αντιπολίτευσης στην ευθύνη να πάρουμε τις τύχες του τόπου στα χέρια μας. Υπήρξε και μία διαρκής διαδικασία ωρίμανσης και εξέλιξης ολόκληρης της παράταξης. Γιατί μέσα σε αυτό το διάστημα η Νέα Δημοκρατία ανασυγκροτήθηκε: Ο κομματικός της κορμός αποτελείται, πλέον, από νέα στελέχη εκλεγμένα από τη βάση μας.

 

Διαμορφώσαμε ένα καινοτόμο πρόγραμμα δράσης: Αυτό που ενέκριναν οι ψηφοφόροι και που τώρα αποτελεί οδηγό για την κυβερνητική πολιτική. Και, κυρίως, ανανεωθήκαμε σε ιδέες και σε πρόσωπα: Γι’ αυτό σήμερα η Νέα Δημοκρατία έχει την ιδεολογική και πολιτική υπεροχή, συσπειρώνοντας τα πιο δυναμικά στοιχεία της Ελληνικής κοινωνίας».

 

 

Οικονομία

 

Μιλώντας ο Πρωθυπουργός για την εικόνα της οικονομίας, τόνισε:

 

Ύστερα από τέσσερις μήνες, η εικόνα της χώρας είναι ήδη διαφορετική: Η οικονομία έχει τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης, όταν ακόμη και ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες ασθμαίνουν. Τα capital controls είναι παρελθόν. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος είναι ο υψηλότερος από το 2008 και δανειζόμαστε με τα χαμηλότερα επιτόκια από ποτέ. Και με αρνητικά επιτόκια, ποιος θα το περίμενε αυτό πριν από ένα χρόνο.

 

Η Βουλή μέχρι σήμερα έχει ψηφίσει ήδη σε αυτούς τους τέσσερις μήνες -τις 130 ημέρες, για να είμαι ακριβής- 25 νομοσχέδια. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα φτάσουν τα 30 και ψηφίσαμε και μία σημαντική συνταγματική αναθεώρηση.

 

Οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά θα πληρώνουν, χάρη στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα είναι νόμος του κράτους σε λίγες μέρες, λιγότερους φόρους. Ο ΕΝΦΙΑ έχει ήδη μειωθεί μεσοσταθμικά κατά 22% για όλους τους Έλληνες και παντού στην Ελλάδα, ένα χρόνο νωρίτερα από ό,τι είχαμε πει ότι θα το κάνουμε.

 

Μεγάλες επενδύσεις, όπως της Cosco και του Ελληνικού, προχωρούν. Δεκάδες άλλες, μικρότερες αλλά όχι λιγότερο σημαντικές, δρομολογούνται.

 

Στα πανεπιστήμια επιστρέφει το πραγματικό άσυλο της γνώσης και των ιδεών. Και οι γειτονιές επιστρέφουν σταδιακά στους κατοίκους τους.

 

Η χώρα ανακτά τη διεθνή της αξιοπιστία. Η Δικαιοσύνη και οι θεσμοί λειτουργούν ξανά και το επιτελικό κράτος βαδίζει στο δρόμο του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Μία κυβέρνηση που δρα με σχέδιο ανοίγει μεγάλα θέματα, μεγάλες ενότητες για το μέλλον, όπως η «πράσινη» ανάπτυξη. Αλλά και απαντά αποτελεσματικά σε έκτακτα γεγονότα, όπως οι φωτιές, όπως οι πλημμύρες, όπως ο τραγικός σεισμός στην Αλβανία, που πρώτη η Ελλάδα έσπευσε να συμπαρασταθεί στη γειτονική χώρα.

 

Στο κυβερνητικό έργο, όμως, θα αναφερθώ και λίγο αργότερα. Σε αυτό που θέλω τώρα να επιμείνω είναι η αντίληψη που το διαπνέει. Δεν ακολουθούμε ένα πρόγραμμα επειδή, είναι απλά τεχνοκρατικά άρτιο. Αλλά γιατί υπηρετεί την Ελλάδα και τον κάθε Έλληνα πολίτη. Οι αριθμοί έχουν σημασία μόνο αν σημαίνουν πραγματική ανθρώπινη ευημερία. Οι στόχοι δεν έχουν αξία αν δεν επιτυγχάνονται τελικά στο όνομα του κάθε πολίτη.

 

Η Νέα Δημοκρατία, άλλωστε, είναι η δύναμη που «ταυτίζει το έθνος με τον λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους, την πρόοδο με το κοινό αγαθό και την πολιτική ελευθερία με την έννομο τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη». Αυτά τα λόγια της Ιδρυτικής μας Διακήρυξης του 1974, με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ισχύουν απόλυτα και σήμερα. Αναρωτιέμαι πόσα κόμματα άραγε μπορούν να ανατρέξουν στις ιδρυτικές τους διακηρύξεις και να διαπιστώσουν αν εξακολουθούν και σήμερα να παραμένουν επίκαιρες.

 

Για να καταλήξει τονίζοντας:

 

«Αγαπητοί Σύνεδροι, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, η χώρα μας δεν είναι τέλεια, είναι αλήθεια. Το κράτος έχει στρεβλώσεις και αδυναμίες, είναι σε πολλούς τομείς του αναποτελεσματικό. Η δημοκρατία μας και οι θεσμοί μας δοκιμάστηκαν από την κρίση και από τη λαϊκιστική απειλή. Η οικονομία προσπαθεί πλέον να αναπνεύσει και η μεσαία τάξη να προκόψει. Αλλά η Ελλάδα είναι μια χώρα που σε λίγο θα κλείσει 200 χρόνια ζωής. Πρώτη αυτή υπήρξε νεωτερικό κράτος στη γειτονιά της. Πρώτη αυτή έστησε δημοκρατικούς θεσμούς. Πρώτη αυτή μπήκε στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Και είναι μια χώρα που έχει αποδείξει στους δύο αιώνες ζωής της ότι μπορεί να πέφτει και να ξανασηκώνεται. Γιατί το έθνος μας είναι προοδευτικό και νεωτερικό. Γιατί οι πολίτες τούτης της χώρας έχουν, πάντα, έμπνευση, όρεξη, εργατικότητα. Γιατί δικαιούμαστε να πάμε μπροστά και να μην μείνουμε πίσω. Γιατί αξίζουμε καλύτερα και μπορούμε καλύτερα. Ο άνεμος αισιοδοξίας που πνέει σε αυτή τη χώρα δεν θα κοπάσει. Θα δυναμώσει. Θα τον δυναμώσουμε όλοι μαζί».

 

Χαιρετισμός του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής

του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας

κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη

 

Σας καλωσορίζω και σας υποδέχομαι στο 13ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

 

Είμαι ευτυχής που με απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη  προεδρεύω του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο αποτελεί πεδίο έκφρασης της εσωκομματικής Δημοκρατίας. Με βαθιά επίγνωση της φυσιογνωμίας, της παράδοσης και του πολιτικού πολιτισμού που χαρακτηρίζει το κόμμα μας ξεκινούν σήμερα οι εργασίες ενός διαφορετικού μετεκλογικού συνεδρίου.

 

Διαφορετικού γιατί πραγματοποιείται μετά από τρεις μεγάλες εκλογικές νίκες: Των ευρωεκλογών, των εκλογών  για την Αυτοδιοίκηση  και των εθνικών εκλογών.

 

Αυτό είναι ένα συνέδριο ξεχωριστό, είναι ηλεκτρονικό, είναι ψηφιακό, είναι φιλικό με το περιβάλλον. Είναι φαντασμαγορικό. Σήμερα είναι μια γιορτή Δημοκρατίας, ιστορικής σημασίας για τη ΝΔ.

 

Και σε αυτό το σημείο επιτρέψτε μου να πω ότι αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Γιατί οι προβλέψεις μας  επαληθεύτηκαν. Απ´ αυτό εδώ το βήμα πέρσι, κλείνοντας και πάλι ως Πρόεδρος του 12ου συνεδρίου, σας είχα πει ότι θα μας εμπιστευτούν οι πολίτες στις Ευρωεκλογές με μεγάλη διαφορά και θα σύρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ σε εθνικές εκλογές. Κι έτσι  έγινε.

Η διαφορά ήταν πρωτοφανής. Και η ΝΔ ήταν το πρώτο κόμμα του χώρου μας σε όλη την Ευρώπη με τέτοια διαφορά.

 

Ταυτόχρονα είχαμε και πρωτοφανή νίκη στην Αυτοδιοίκηση με δημάρχους και περιφερειάρχες.

 

Και είχα τονίσει  ότι  στο επόμενο Συνέδριο θα είμαστε Κυβέρνηση και ο Πρόεδρός μας θα μιλήσει ως Πρωθυπουργός.

 

Η Νέα Δημοκρατία λοιπόν  σήμερα είναι κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων.

 

Αλλά κι εσείς κ. Πρόεδρε πρέπει να αισθάνεστε δικαιωμένος γιατί έγινε πράξη αυτό που είχατε πει πριν από ένα χρόνο  πάλι από αυτό εδώ το βήμα. Μας ζητήσατε να σας δώσουμε τη δύναμη να ηγηθείτε της μεγάλης συλλογικής προσπάθειας για να αλλάξουμε την πατρίδα μας, να πάμε όλοι μαζί την Ελλάδα μπροστά.

 

Κι εμείς ακολουθώντας την προτροπή σας, δώσαμε όλοι μαζί τη μάχη ενωμένοι μέσα από μια πολυσυλλεκτική πανστρατιά για να απαντήσουμε θετικά στις προκλήσεις των καιρών, για να πάμε ξανά την Ελλάδα μπροστά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, γιατί «Το μέλλον αρχίζει τώρα».

 

Είμαστε όλοι εδώ και παλιοί και νέοι, άνθρωποι που έχουμε ζήσει τη ΝΔ ,που έχουμε ζήσει χαρές και λύπες, που έχουμε πολλές φορές διαφορετικές απόψεις και εκτιμήσεις, αλλά στα δύσκολα είμαστε όλοι μια γροθιά.

 

Είμαστε εδώ, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί ως σύνολο, για να εγγυηθούμε όχι μόνο τη συνέχεια της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, αλλά και να μετεξελίξουμε την πορεία της χώρας ,να τη μεταρρυθμίσουμε και να την αναγεννήσουμε.

 

Είμαστε η πολιτική δύναμη για θετική αλλαγή, είμαστε η δύναμη σταθερότητας και προόδου και μιλάμε με όρους μέλλοντος.

 

Φίλες και φίλοι,

 

Η Ελλάδα πριν από πέντε μήνες άλλαξε σελίδα. Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου με την ψήφο τους οι Έλληνες έβαλαν στο περιθώριο τα άκρα και τους ακραίους και μας εμπιστεύτηκαν. Ο λαϊκισμός ηττήθηκε ως ιδέα και ως περιεχόμενο.

 

Δεν πρέπει όμως να εφησυχάζουμε γιατί καιροφυλακτεί και μπορεί να αντεπιτεθεί. Γι  αυτό εμείς, υπερασπιζόμενοι με σθένος τις ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις μας, θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε το δρόμο του μέτρου, της μετριοπάθειας, της σύνθεσης και της συνεννόησης. Με πολιτικές που εμπνέουν και δημιουργούν ρεύμα πλειοψηφικό και μεταρρυθμιστικό, μπορούμε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των πολλών, τα συμφέροντα όλων των Ελλήνων.

Ο άμεσος στόχος μας που ήταν η αποκατάσταση της σταθερότητας, της σιγουριάς και της εμπιστοσύνης,  ήδη γίνεται πραγματικότητα, ακόμη κι αυτών που δεν μας ψήφισαν.

 

Κι αυτή η εικόνα της Ελλάδας που αναγεννάται, της σύγχρονης Ελλάδας, σας διαβεβαιώ ότι έχει εδραιωθεί και στη συνείδηση των Ευρωπαίων εταίρων μας. Δεν μας αντιμετωπίζουν πλέον με καχυποψία και σκεπτικισμό, αλλά μας υπολογίζουν και μας  περιβάλλουν  με εμπιστοσύνη. Η ΝΔ, το μοναδικό κόμμα που ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κι έχει πρόεδρο ο οποίος είναι  και ταυτόχρονα  Πρωθυπουργός με αυτοδύναμη κυβέρνηση,  πρωταγωνιστεί στην ευρύτερη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών συσχετισμών.

 

Και για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει αντιπρόεδρο στη Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μαργαρίτη  Σχοινά και Αντιπρόεδρο στο ΕΛΚ. Αυτό δείχνει πόσο θετική είναι η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη με κυβέρνηση ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Φίλες και φίλοι,

 

Το 13ο συνέδριο είναι διαφορετικό. Γιατί είναι μετεκλογικό και συνεπώς ουσιαστικό. Το κόμμα βρίσκεται στην εξουσία και πρέπει να βρει τον κώδικα επικοινωνίας μέσα από τον οποίο θα είναι σε διαρκή επαφή με την κοινωνία διατηρώντας  αυτόνομο, σαφή και διακριτό ρόλο από την κυβέρνηση.

 

Οφείλει να βρίσκεται βήματα μπροστά, να δρα παράλληλα, να συνεργάζεται, αλλά και όταν χρειάζεται  να ασκεί κριτική με επιχειρήματα  και να  καθοδηγεί  την κεντρική εξουσία, η οποία έχει να διαχειριστεί τη δύσκολη πραγματικότητα.

 

Μέσω των τριήμερων διαδικασιών μας  θα αποτυπωθεί έμπρακτα η σύγχρονη φυσιογνωμία  του κόμματος που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής ,της φιλελεύθερης παράταξης, μιας παράταξης που μετεξελίσσεται, συμβαδίζει με την εποχή της , έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο αύριο, στο μέλλον. Γιατί το μέλλον αρχίζει τώρα!

 

Παράλληλα θα δώσουμε το λόγο στην οργανωμένη βάση για να αναδείξει τους προβληματισμούς και τις αγωνίες της κοινωνίας σε μια σειρά από επίκαιρα και κρίσιμα προβλήματα της εποχής μας.

 

Το μεταναστευτικό-προσφυγικό, η αντιμετώπιση της προκλητικότητας των γειτόνων μας και η προστασία των συνόρων μας, οι κολοσσιαίες προκλήσεις της εποχής μας όπως η κλιματική αλλαγή, η ψηφιοποίηση, ο ανταγωνισμός, η μείωση των ανισοτήτων, είναι ζητήματα που απαιτούν από όλους μας εγρήγορση, γνώση, ουσιαστικές και πειστικές απαντήσεις, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά.

 

Γι αυτό ο ρόλος του κόμματός μας από δω και στο εξής πρέπει να αναβαθμιστεί και να εναρμονιστεί με όσα επιτάσσει η πραγματικότητα της νέας εποχής. Για να αλλάξουμε τη ΝΔ, όπως αλλάζουμε και την Ελλάδα.

 

Και μετά από χρόνια στις επόμενες εκλογές οι πολίτες θα μας κρίνουν και πάλι για το θετικό μας έργο.

 

Δεν φοβόμαστε την κρίση και προκαλούμε τη σύγκριση.

 

Κυρίες και κύριοι σύνεδροι,

 

Ως πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής θέλω να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκρισή σας και τη συμμετοχή σας στο 13ο συνέδριό μας. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια για να διοργανωθεί, μέσα σε πολύ λίγο χρόνο, επιτυχώς αυτό το συνέδριο. Άλλωστε όπως όλοι γνωρίζουμε τα συνέδρια δεν είναι υπόθεση ενός μόνο ανθρώπου ή μιας επιτροπής, αλλά αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας. Θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά πέραν της οργανωτικής επιτροπής, τον Γραμματέα του κόμματος, τον Γραμματέα της ΚΟ ,το γενικό διευθυντή, τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και όλη τη νεολαία μας, τις γραμματείες και τις οργανώσεις του κόμματος, τις γυναίκες, τους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη.

 

Και κυρίως τους ανώνυμους μαχητές και ψηφοφόρους σε όλη την Ελλάδα. Εκείνους  που τα δύσκολα χρόνια ,όπως το 2015, κράτησαν όρθιο και ζωντανό το κόμμα και το 2016 το παρέλαβε η νέα γενιά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να το πάει ακόμη πιο ψηλά.

 

Έχω βαθιά την πεποίθηση ότι το 13ο συνέδριο θα αποτελέσει σταθμό στην πορεία του κόμματος και θα καταξιωθεί  στη συνείδηση όλων.

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

Ηγείστε μια περήφανης παράταξης με μεγάλη ιστορία και δημοκρατική ευαισθησία, μια παράταξη που έχει μάθει να δημιουργεί και να προσφέρει στην πατρίδα. Ηγείστε  ταυτόχρονα ενός υπέροχου και περήφανου κόσμου, που έχει ζωντάνια, έμπνευση και όρεξη για δουλειά. Το στοίχημα της πρόκλησης του 21ου αιώνα να είστε σίγουρος ότι θα το κερδίσουμε μαζί σας. Όλες και όλοι μαζί, θα γίνουμε η κινητήριος δύναμη, που θα μετατρέψει τα αδιέξοδα του χθες στις μεγάλες ευκαιρίες του αύριο.

 

Νυχτερινός  αγώνας δρόμου στο πλαίσιο του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας

 

 

Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετά το πέρας των εργασιών της 2ης ημέρας του συνεδρίου, βρέθηκε στο σημείο εκκίνησης του νυχτερινού αγώνα δρόμου 4χλμ που είχε ως στόχο την ενίσχυση της εκστρατείας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

 

Ο Πρωθυπουργός βράβευσε τους Έλληνες νικητές του Μαραθωνίου της Αθήνας Ελευθερία Πετρουλάκη και Κώστα Γκελαούζο και ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τη συμμετοχή τους τρία μέλη της θρυλικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Euro 2004, Άγγελο Μπασινά, Γιούρκα Σεϊταρίδη και Τάκη Φύσσα.

 

Λίγο πριν δώσει το σήμα της εκκίνησης του αγώνα ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και αναφέρθηκε στο σκοπό αυτής της πρωτοβουλίας: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας και την ευαισθητοποίηση σας απέναντι σε ένα φαινόμενο που είναι πολύ πιο διαδεδομένο από όσο νομίζουμε. Χαίρομαι που είστε όλες και όλοι εδώ και θέλουμε να δείξουμε ότι η Νέα Δημοκρατία πέρα απο τα μεγάλα πολιτικά θέματα, ανοίγει τη βεντάλια των θεμάτων της και υποστηρίζει ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας. Συγχαρητήρια και πάλι σε όσους συμμετέχουν».