Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος της ΝΔ: «Υπάρχει ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων με παροχή φορολογικών κινήτρων και με την μείωση του μη μισθολογικού κόστους»

-«Πρέπει να δημιουργηθούν επιχειρήσεις εξωστρεφείς, με νέους εργαζόμενους, που αξιοποιούν το υψηλό δυναμικό των πανεπιστημίων, πληρώνουν καλά και προσφέρουν καλό περιβάλλον και ομαδικότητα»!

Την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων με παροχή φορολογικών κινήτρων και με την μείωση του μη μισθολογικού κόστους, επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του, που έκανε στο προσυνέδριο της ΝΔ για τους εργαζόμενους και τους ανέργους.
Προηγήθηκε η τοποθέτηση τριών εκπροσώπων επιτυχημένων επιχειρήσεων, που ήταν οι ομιλητές του πρώτου πάνελ και συγκεκριμένα των κ.κ. Μάρκου Βερέμη  Συνιδρυτή και Προέδρου της εταιρείας Upstream, Σπύρου Μαγιάτη, Συνιδρυτή και Προϊστάμενου Τεχνολογίας της εταιρείας Workable και Μανώλη Βλάχου, Υπεύθυνου Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρείας Filora Organics και που εξήγησαν, πως πέτυχαν να διατηρήσουν και να μεγαλώσουν ακόμη και σε συνθήκες κρίσης, έλαβε τον λόγο ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος σημείωσε, ότι «κόντρα στην απαισιοδοξία και στην μαυρίλα, που επικρατεί οι άνθρωποι αυτοί δεν συμβιβάστηκαν με την μετριότητα και στόχευσαν στην παγκόσμια αγορά.
Σημείωσε ακόμη, ότι ακριβώς αυτό είναι το ζητούμενο, δηλαδή να δημιουργηθούν επιχειρήσεις εξωστρεφείς, με νέους εργαζόμενους, που αξιοποιούν το υψηλό δυναμικό των πανεπιστημίων, πληρώνουν καλά και προσφέρουν καλό περιβάλλον και ομαδικότητα».

«Η υγιής νέα επιχειρηματικότητα θα στηριχθεί με φορολογικά κίνητρα, με κατάρτιση και διευκόλυνση της πρόσβασης σε καλύτερο στελεχιακό δυναμικό»!

«Πρέπει να αποτελεί κεντρική επιλογή από την πλευρά της Κυβέρνησης η στήριξη τέτοιων επιχειρήσεων», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Μιλάμε για μεγάλες επενδύσεις όπως το Ελληνικό, οι Σκουριές κλπ. Είναι σημαντικές επενδύσεις, αλλά πρέπει να καλλιεργήσουμε μία νέα γενιά ανθρώπων, που να αντιλαμβάνονται την επιχειρηματικότητα με τους όρους, που αναφέραμε. Η υγιής νέα επιχειρηματικότητα θα στηριχθεί με φορολογικά κίνητρα, με κατάρτιση και διευκόλυνση της πρόσβασης σε καλύτερο στελεχιακό δυναμικό».
Ο Πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ακόμη, και την ανάγκη μείωσης του μη μισθολογικού κόστους, ενώ ερώτησε τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων, που μετείχαν στο πάνελ, αν έχουν πρόβλημα απώλειας εργαζομένων τα χρόνια της κρίσης, γιατί καποιοι επιλέγουν να φύγουν στο εξωτερικό, επειδή εκεί βρίσκουν καλύτερες συνθήκες; Η απάντηση που πήρε, είναι, ότι πράγματι τα τελευταία τρία χρόνια οι επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να χάνουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, που είχαν παλαιότερα, δηλαδή το άφθονο και υψηλής κατάρτισης εργατικό δυναμικό.