(e) ellinikignomi

Ενώ ο ισλαμικός ιός καλπάζει, η Ευρώπη περί άλλα τυρβάζει.

Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου.

Το 2014 έγιναν στην Ευρώπη έξι τρομοκρατικά κτυπήματα από ισλαμιστές, με 22 νεκρούς και 362 τραυματίες. Το 2015, τα έξι κτυπήματα έγιναν δέκα. Το 2016 ανέβηκαν στα δεκαοκτώ και φέτος, έως και την περασμένη Πέμπτη, είναι 20. Από νεκρούς, ξεκινήσαμε με 22 και τα δύο τελευταία χρόνια πήγαμε στους 210. Όσο για τους τραυματίες, από τους 362 φθάσαμε στους 1.411. Αλλά οι αριθμοί αυτοί δεν δείχνουν να απασχολούν ούτε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Αντόνιο Ταγιάνι, ούτε τον συνήθως λαλίστατο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ.

Με ανούσιες ανακοινώσεις τους οι πρόεδροι των δύο κορυφαίων ευρωπαϊκών θεσμών συλλυπούνται κάποια θύματα, κάνουν λόγο για επιθέσεις χωρίς να λένε από ποιους, μάς πληροφορούν ότι το «κράτος δικαίου» ενδυναμώνεται και εύχονται καλό κουράγιο.

Ούτε λέξη για τον ισλαμικό ιό, που θρασύτατα πλέον κτυπάει όπου βρει στην Ευρώπη. Καμμία μνεία για την νέα ολοκληρωτική πανώλη που αποσταθεροποιεί τις δημοκρατικές κοινωνίες μας και τους θεσμούς τους. Κουβέντα για τους ηρωϊκούς αστυνομικούς που κάθε μέρα πλέον παίζουν την ζωή τους κορώνα-γράμματα έχοντας απέναντί τους μαστουρωμένους από φανατισμό και ναρκωτικά δολοφόνους, οι οποίοι ζουν μόνον για να δολοφονούν –εν ψυχρώ και θρασύδειλα, όπως αρμόζει στα «πιστεύω» τους. Είναι προφανές πλέον ότι το φανατικό και δολοφονικό Ισλάμ προσπαθεί να εγκαταστήσει στην Ευρώπη ειδικά, αλλά και στην Δύση γενικότερα, μία νέα βαρβαρότητα. Και από την άποψη αυτή το θέμα είναι εξαιρετικά σύνθετο και απίστευτα επικίνδυνο.

Όπως τονίζει ο Ιρανός συγγραφέας Αμίρ Τζαχανσαχί (AmirJahanchahi), ο ισλαμισμός είναι μία ιδεολογία μαζικής καταστροφής. Δεν είναι δε διόλου τυχαίο ότι άρχισε να διεισδύει και να κτυπά στην Ευρώπη μετά την πτώση του κομμουνισμού. Το σοβαρό αυτό γεγονός έπεισε τους φανατικούς ιμάμηδες και τους ισλαμιστές-εχθρούς της Δύσης ότι, στον αναπτυγμένο δυτικό κόσμο, υπήρχε πλέον ένα σοβαρό ιδεολογικό κενό το οποίο μπορούσαν να καλύψουν, στο επίπεδο της νεολαίας, με την θρησκευτική τύφλωση… Δεν είναι διόλου τυχαίο το γεγονός ότι το φανατικό Ισλάμ κάνει έντονη την παρουσία του στην Αίγυπτο, στην βόρειο Αφρική και στην Ασία από τις αρχές της δεκαετίας τού 1990 και ιδιαίτερα μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενώσεως.

Στο επίπεδο αυτό, η Δύση έκανε απίστευτα λάθη. Πρώτον, όχι μόνον επέτρεψε, αλλά εμμέσως στήριξε την πτώση του Σάχη στο Ιράν και την εγκατάσταση στην πλούσια αυτή χώρα ενός θεοκρατικού καθεστώτος που από την πρώτη στιγμή έναν σκοπό είχε και συνεχίζει να έχει: την απόκτηση πυρηνικών όπλων. Το δεύτερο λάθος ήταν η χρησιμοποίηση των μουτζαχεντίν στην προσπάθεια των ΗΠΑ να αποσταθεροποιήσουν την ΕΣΣΔ στο Αφγανιστάν. Το τρίτο και ίσως χειρότερο λάθος, ήταν και παραμένει η ελαφρότητα με την οποία χώρες όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Βρεταννία δίνουν την εθνικότητα σε δήθεν καταδιωκόμενους μουσουλμάνους.

Καταπέλτης, πάνω στο θέμα αυτό, είναι ο Αλγερινός συγγραφέας και παλαιό στέλεχος της αλγερινης ισλαμικής οργανώσεως FIS στη Βορ.Αφρικη Καμέλ Νταούντ, ο οποίος στο πολύκροτο βιβλίο του Οι ανεξαρτησίες μου (Mes

independances, εκδόσεις Actes Sud), επισημαίνει ότι η Δύση και ειδικότερα η Ευρώπη έχουν ήδη προσβληθεί από τον ιό του ισλαμισμού αλλά αδυνατουν να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται.Δυστυχως.

«Η Δύση μού θυμίζει τον Ιώβ που αρνείται να σηκωθεί από το κρεββάτι του», τονίζει ο Αλγερινος συγγραφεας που σημερα ζη στη Γαλλια. «Έζησα στην Αλγερία στην διάρκεια του εμφυλίου την απόλυτη φρίκη. Είδα με τα μάτια μου τη μανία καταστροφής των ισλαμιστών, που δεν έχουν κανέναν απολύτως φραγμό. Είναι γελοίοι όσοι πιστεύουν ότι οι ισλαμιστές μπορουν να ενσωματωθουν στις δημοκρατικες κοινωνιες μας. Τα δικαιώματα που τούς προσφέρει το δυτικό κράτος δικαίου,τα αξιοποιουν για τα εγκληματα τους,αλλα τα  φτύνουν. Επωφελουνται ομως κατα κορον,απο τις περι κρατους δικαιου αντιληψεις στη Δυση.  Αν ετσι, η Δυση, δεν φανεί αδυσώπητη απέναντί τους, θα την οδηγήσουν στο μαύρο σκοτάδι, χωρίς να το καταλάβει. Την δεκαετία που ήμουν στους κόλπους τους συνειδητοποίησα ότι αυτοδιαλύομαι. Στην διάρκεια του εμφυλίου που προκάλεσαν στην Αλγερια και που κρατησε 10 χρονια, κατάλαβα ότι ο κόσμος τους είναι το απόλυτο μαύρο. Και θέλουν να το επιβάλλουν παντού», προσθέτει ο Καμέλ Νταούντ.

Κύριοι Ταγιάνι, Γιούνκερ και λοιποί Ευρωπαίοι ηγέτες, καληνύχτα σας…