-“Οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα με επώδυνο για τους πολίτες σχέδιο, αποτελούν προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης”.
– Ο κ. Ρέγκλινγκ προτείνει παράταση των λήξεων και διαφοροποίηση των επιτοκίων, ή βοήθεια προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση της αύξησης των αναγκών εξυπηρέτησης του χρέους της, που αναμένεται το 2022.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Το ενδεχόμενο ενός “κουρέματος” του ελληνικού χρέους απέκλεισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, μία ημέρα μετά την προειδοποίησή του, πως η Αθήνα κινδυνεύει να μείνει από χρήματα.xrimata
Μιλώντας από το Τόκιο της Ιαπωνίας, ο κ. Ρέγκλινγκ εκτίμησε, πως οι επιλογές των αξιωματούχων για να κάνουν το ελληνικό χρέος διαχειρίσιμο, είναι η παράταση των λήξεων χρέους και η διαφοροποίηση των επιτοκίων.
«Δεν θα υπάρξουν κουρέματα. Μπορούμε να σκεφτούμε παράταση των λήξεων και διαφοροποίηση των επιτοκίων», επεσήμανε.

“Οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα με επώδυνο για τους πολίτες σχέδιο, αποτελούν προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης”

Οπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο “Reuters”, ο επικεφαλής του ESM τόνισε, πως η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει την πρώτη αξιολόγηση επί των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για να αποφασιστεί, πως θα αναδιαρθρωθεί το χρέος.
Οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα, όπως ανέφερε, αποτελούν προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με το σχέδιο να είναι επώδυνο για τους πολίτες, καθώς θα πρέπει να εγκαταλείψουν ορισμένα μελλοντικά τους δικαιώματα.
«Η πρώτη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα και αυτό ίσως πάρει δυο μήνες», εκτίμησε.
Ο κ. Ρέγκλινκ, επιπλέον, δήλωσε, πως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα μπορούσαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο βοήθειας της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της αύξησης των αναγκών εξυπηρέτησης του χρέους, που αναμένεται το 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ