Με τον παραπάνω τίτλο είχε πρωτοσέλιδο κύριο θέμα η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ την περασμένη Τετάρτη. Μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα αναφέρει πως άρχισε η συλλογή υπογραφών, με το ενδιαφέρον να είναι πολύ μεγάλο, η κίνηση γίνεται κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ, όπου ο αρχηγός θα λαμβάνει το χρίσμα σε κάθε αναμέτρηση. Ενώ αυτές τις ημέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα και η διακήρυξη του κόμματος . Παράλληλα αποκλείεται η συνεργασία με τα άλλα κόμματα. Οψόμεθα!
Πρόσκληση
Πρόσκληση για να παρακολουθήσουμε ψηφιακά την παρουσίαση της Μελέτης του ΙΟΒΕ με τίτλο: «Το αποτύπωμα του γερμανικού επιχειρείν στην ελληνική οικονομία» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Απριλίου 2021 και ώρα 12:00, πήρε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ. Η Μελέτη, η οποία εκπονήθηκε για λογαριασμό του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, καταγράφει και αξιολογεί τη δράση των γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα καθώς και τον βαθμό συνεισφοράς τους στο ελληνικό ΑΕΠ.
Είκοσι θεατροποιημένα παραμύθια για τα Ελληνόπουλα σ’ όλο τον κόσμο
Η «Φωνή της Ελλάδας», το παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, με όχημα την προβολή και διάδοση της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας και γιορτάζοντας την επέτειο των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, μεταδίδει μία πρωτότυπη σειρά θεατροποιημένων μύθων που απευθύνονται στα Ελληνόπουλα της Διασποράς, της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα Ελληνόπουλα του εξωτερικού μαθαίνουν μέσα από τα παραμύθια ότι οι λέξεις «ήρως» και «ηρωισμός» είναι ελληνικές. Απ’ αυτή τη ρίζα πηγάζουν οι αντίστοιχες λέξεις πολλών δυτικών γλωσσών. Από τα βάθη των λαϊκών παραδόσεων ως τις μέρες μας, οι μύθοι έγιναν ένα με τα κατορθώματα των ηρώων κι έτσι γεννήθηκαν ιστορίες, που μεταδόθηκαν από στόμα σε στόμα, αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους, για να φτάσουν ως εμάς διατηρώντας τη ζεστασιά, τη γοητεία και την ομορφιά τους. «Η Φωνή της Ελλάδας» προσκαλεί τα Ελληνόπουλα σ’ όλο τον κόσμο, αφού ακούσουν τις δραματοποιημένες ιστορίες με τους μικρούς ήρωες, να ονειρευτούνκαι να γράψουν ή να διηγηθούν ή να ζωγραφίσουντις δικές τουςιστορίες για τον δικό τους αγαπημένο μικρό ήρωα, έτσι όπως τον φαντάζονται στη σύγχρονη εποχή.
Οι ιστορίες μπορούν να σταλούν μέχρι τις 31 Μαΐου 2021 στη «Φωνή της Ελλάδας» στην ηλεκτρονική διεύθυνσηthevoiceofgreece@ert.gr
Ειδική Επιτροπή θα επιμεληθεί τις ιστορίες και τα έργα που θα αποσταλούν. Στη συνέχεια, η «Φωνή της Ελλάδας» θα θεατροποιήσει και θα μεταδώσει στο πρόγραμμά της μία επιλογή των απεσταλμένων ιστοριών.
Application για το 1821 από το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ
Μια νέα εφαρμογή (app) για κινητά τηλέφωνα και φορητές συσκευές, ειδικά για την προβολή σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος σχετικών με το 1821, ανέπτυξαν το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ. Πρόκειται για ένα ψηφιακό εργαλείο που έχει σχεδιαστεί ώστε να χρησιμεύσει σαν οδηγός περιήγησης σε τόπους και αξιοθέατα ανά την Ελλάδα τα οποία συνδέονται με σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης.
Η εφαρμογή για το 1821 προσφέρεται δωρεάν. Η παρουσίασή της εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων για τον εορτασμό της 200ής επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας. Αποσκοπεί στην ενίσχυση και προβολή της ιστορικής μνήμης, σε συνάρτηση με την τουριστική ανάπτυξη, ιδιαίτερα της ελληνικής περιφέρειας.
Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή δωρεάν στο Google Play (εδώ) και στο App Store (εδώ) και περιλαμβάνει:
• Μουσεία ανά την Ελλάδα τα οποία σχετίζονται με τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας.
• Σημεία Ενδιαφέροντος, όπως ηρώα, μνημεία μαχών, φυσικά αξιοθέατα κ.λπ. όπου διαδραματίστηκαν σημαντικά γεγονότα, κτίρια τα οποία σχετίζονται με τη συμβολή αγωνιστών, Ελλήνων και ξένων, στον απελευθερωτικό αγώνα της Ελλάδας.
• Μοναστήρια ανά την ελληνική επικράτεια, τα οποία συνδέονται με την εθνεγερσία κατά την Επανάσταση αλλά και τα προεπαναστατικά χρόνια.
Η εφαρμογή για το 1821 προς το παρόν διατίθεται στην ελληνική γλώσσα ενώ η αγγλόφωνη έκδοσή της βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας και θα είναι σύντομα διαθέσιμη. Ως μέσο διεθνούς διάδοσης της γνώσης γύρω από την Επανάσταση του 1821, το νέο app αναδεικνύει τη δράση ξένων περιηγητών και φιλελλήνων υπέρ του αγώνα για την ελευθερία. Κατ’ αυτό τον τρόπο δημιουργείται για τους αλλοδαπούς τουρίστες ένας επιπλέον λόγος επίσκεψης στην Ελλάδα.
Μέσω της ψηφιακής ανάπτυξης και της ανάδειξης καινούργιου και πρωτότυπου περιεχομένου, το νέο app για το 1821 προβλέπεται να ενθαρρύνει τον εσωτερικό τουρισμό. Παράλληλα θα συμβάλει στην ενίσχυση του οδικού τουρισμού στην Ελλάδα. Πέραν των ειδικών συνθηκών οι οποίες ισχύουν κατά το τρέχον διάστημα λόγω της πανδημίας, η προώθηση εναλλακτικών κινήτρων για τον τουρισμό, όπως η εμβάθυνση στη ζωντανή ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης, αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού. Με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, εύχρηστα και λειτουργικά, όπως η νέα εφαρμογή για το 1821, υλοποιείται ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για τον περιορισμό της εποχικότητας, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ποιοτική αναβάθμιση του Ελληνικού Τουρισμού.