Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Την άποψη, ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να προχωρήσει σε δημοψήφισμα σε περίπτωση κατά την οποία η διαπραγμάτευση με τους εταίρους δεν καταλήξει σε συμφωνία, διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Κώστας Χρυσόγονος.
«Θα πρέπει να αναζητηθεί ανανέωση της λαϊκής εντολής όχι απαραιτήτως με την μορφή εκλογών, θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα. Εάν δηλαδή οι εταίροι σου πουν, ότι αυτό είναι και δεν σου δίνουμε τίποτα άλλο και η εναλλακτική είναι, ότι σου έχουν στραγγίξει την ρευστότητα κλπ., από εκεί και πέρα νομίζω, ότι πρέπει την ευθύνη τελικά να την αναλάβει ο κυρίαρχος λαός» ανέφερε ο κ. Χρυσόγονος, μιλώντας στον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό του MEGA.xrisogonos syriza gr
Όπως είπε ο 54χρονος Σερραίος στην καταγωγή πανεπιστημιακός δάσκαλος και ευρωβουλευτής, εκφράζει την προσωπική του άποψη, καθώς «δεν είναι κάτι, που έχει προκύψει μέσα από αποφάσεις συλλογικών οργάνων του κόμματος, δεν έχει συζητηθεί και δεν χρειάστηκε να συζητηθεί και ελπίζω να μην χρειαστεί να συζητηθεί».
Αναφερόμενος σε όσα ειπώθηκαν προεκλογικά, υποστήριξε, ότι «είπαμε ότι θα πάμε σε μια σκληρή διαπραγμάτευση, ότι αυτό είναι το plan a, αφήνοντας να εννοηθεί, ότι η περίπτωση του δημοψηφίσματος θα κινητοποιηθεί, μόνο εάν αυτό το πλάνο δεν ευδοκιμήσει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ