Κώστας Ήσυχος, Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας: «Θα ψηφιστεί νόμος, με τον οποίο οι στρατευμένοι νέοι γιατροί θα μπορούν να κάνουν το αγροτικό τους κατά την άσκηση της στρατιωτικής τους θητείας»

-«Το ίδιο θα ισχύει και την πρακτική άσκηση των στρατευμένων νέων δικηγόρων, μηχανικών και αρχιτεκτόνων».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Οι γιατροί θα μπορούν να κάνουν το αγροτικό τους κατά την άσκηση της στρατιωτικής τους θητείας, όπως επίσης το ίδιο θα μπορεί να συμβαίνει και με την πρακτική εξάσκηση των αρχιτεκτόνων, μηχανικών και δικηγόρων, δήλωσε κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Λάρισα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι νεοσύλλεκτοι γιατροί κατά την θητεία τους θα έχουν την δυνατότητα να συνταγογραφούν σε αγροτικές ή απομακρυσμένες περιοχές.ploia polemika
Ο Κώστας Ήσυχος στις δηλώσεις του αναφέρθηκε σε νομοσχέδιο, που πρόκειται να κατατεθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου, στο πλαίσιο του οποίου θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις σε θέματα, που αφορούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και η προαναφερόμενη. Στις προωθούμενες ρυθμίσεις συμπεριλαμβάνονται επίσης και αυτές, που έχουν να κάνουν με την ακίνητη περιουσία που είναι στην κατοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και αφορούν στην αξιοποίηση τους και στην απόδοσή τους στους πολίτες.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ακόμη, ότι προχωρά ο σχεδιασμός, που αφορά στην ίδρυση της «νέα ΜΟΜΑ».
Εξάλλου, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με τους δανειστές, ο κ. Ήσυχος εμφανίσθηκε αισιόδοξος, λέγοντας «σε αυτό τον πολιτικό αγώνα, έχουμε και καλή ομάδα και καλή εξέδρα που για μας είναι το λαϊκό κίνημα, που μας έδωσε εντολή να μην χάσουμε».