Τι αναφέρει ο Κρίς Σπύρου, Πρόεδρος της “Ελληνοαμερικανικής Ένωσης”, πρώην Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ και πρώην γερουσιαστής.

-“Η Ελλάδα γλίτωσε την καταστροφή, αλλά, αν δεν πραγματοποιηθούν σοβαρές αλλαγές στην κρατική λειτουργία είσπραξης εσόδων, τα δανεικά δεν θα την σώσουν”.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Παρέμβαση στις καταιγιστικές εξελίξεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας μας έκανε ο πρώην Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, πρώην γερουσιαστής και σήμερα Πρόεδρος της “Ελληνοαμερικανικής Ένωσης” και πρωτεργάτης στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρυ Κλίντον, κ. Κρίς Σπύρου.
Με δηλώσεις του σε ραδιοφωνική εκπομπή, προανήγγειλε φοβερές αποκαλύψεις στο βιβλίο του για την προδοσία στο εθνικό ζητημα της Μακεδονίας, προδοσία, που, όπως είπε, «θα αποδεικνύεται από επίσημα, αλλά απόρρητα, έως σήμερα, έγγραφα.»spirou
Ο κ.Σπύρου ουσιαστικά είπε, ότι Ελληνες αξιωματούχοι «πούλησαν» το όνομα και εξέθεσαν και τον τότε Αμερικανό Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, ο οποίος είχε δεσμευθεί, ότι «δεν θα περνούσε από τις ΗΠΑ ονομασία σύνθετη για το κρατίδιο των Σκοπίων, που θα περιελάμβανε το όνομα Μακεδονία».

“Η χώρα μας, με εθνική συνεννόηση της τελευταίας στιγμής και την αμερικανική παρέμβαση, γλίτωσε την καταστροφή, αλλά, αν δεν πραγματοποιηθούν σοβαρές αλλαγές στην κρατική λειτουργία είσπραξης εσόδων, τα δανεικά δεν θα την σώσουν”

Και αιφνιδίως κάποιοι Ελληνες της ομογένειας παρουσίασαν στον κ. Κλίντον έγγραφο με προτεινόμενη ονομασία, που περιείχε την λέξη Μακεδονία κλπ.
Ο κ. Σπύρου αναφέρθηκε και στις σημερινές εξελίξεις και είπε, ότι η χώρα μας, με εθνική συνεννόηση της τελευταίας στιγμής και την αμερικανική παρέμβαση, γλίτωσε την καταστροφή, αλλά, αν δεν πραγματοποιηθούν σοβαρές αλλαγές στην κρατική λειτουργία είσπραξης εσόδων, τα δανεικά δεν θα την σώσουν.
Ο κ.Σπύρου τόνισε χαρακτηριστικά:
«Από το 75%, στο οποίο θα επρεπε να είναι οι εισπράξεις εσόδων, είναι στο 25% και είπα στους Υπουργούς, ότι, αν δεν πάψει η πλειοψηφία των εχόντων και κατεχόντων να ζει στην νήσο «Παίρνω» και όχι στην νήσο «Δίνω», δεν πρόκειται να διορθωθεί η Οικονομία. Ελπίζω, ότι με την συμβολή όλων των δυνάμεων, θα εφαρμοσθούν επιτέλους κανόνες και στο εσωτερικό».

“Υπήρχε και υπάρχει «λόμπυ της δραχμής εντός και εκτός Ελλάδας, το οποίο περίμενε να αγοράσει τα πάντα σε φθηνό νόμισμα και να συμβάλει, ώστε και η χώρα μας, αλλά και οι φτωχοί να γίνουν ακόμα φτωχότεροι”

Την ανάγκη να στηριχθει η Κυβέρνηση και να ψηφισθούν και οι νόμοι, που θα κάνουν υλοποιήσιμη την Συμφωνία, τόνισε στην ίδια ραδιοφωνική εκπομπή και η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ.Ασημακοπούλου, η οποία, μεταξύ άλλων, ζήτησε να προχωρήσει με προγραμματισμό η διαδικασία εκλογής Προέδρου στην Νέα Δημοκρατία, εγκωμιάζοντας ταυτόχρονα τους έως σήμερα χειρισμούς του προσωρινού Προέδρου του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Για την πορεία της οικονομίας η κ.Ασημακοπούλου πήρε ταυτόσημες θέσεις με τον κ.Σπύρου, λέγοντας, ότι ακόμα δεν έχουμε διαφύγει τον κίνδυνο της οικονομικής καταστροφής, αν δεν εφαρμοσθεί η Συμφωνία και εξέφρασε την βεβαιότητα, ότι υπήρχε και υπάρχει «λόμπυ της δραχμής εντός και εκτός Ελλάδας, το οποίο περίμενε να αγοράσει τα πάντα σε φθηνό νόμισμα και να συμβάλει, ώστε και η χώρα μας, αλλά και οι φτωχοί να γίνουν ακόμα φτωχότεροι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ