«Πρέπει να περιοριστεί η μετανάστευση περαιτέρω και να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., ενώ ταυτόχρονα πρέπει να υπάρξουν προγράμματα βοήθειας για τις χώρες προέλευσης»!

Ο Ομοσπονδιακός Καγκελάριος της Αυστρίας και Αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Κρίστιαν Κερν, τόνισε σε συνέντευξή του, στην αυστριακή εφημερίδα «Κleine Zeitung», πως μακροπρόθεσμα δεν γίνεται να συλλέγουμε σε ελληνικά νησιά όλους εκείνους, που προτίθενται για διαφόρους λόγους να φύγουν από τις πατρίδες τους.
Πρόσθεσε ακόμη, πως τώρα η ενσωμάτωση προηγείται της μετανάστευσης, η οποία «πρέπει να περιοριστεί περαιτέρω καταβάλλοντας μεγαλύτερες προσπάθειες για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., ενώ ταυτόχρονα πρέπει να υπάρξουν προγράμματα βοήθειας για τις χώρες προέλευσης».
«Δεν μπορούμε να κατασκευάζουμε ένα «φρούριο Ευρώπη» και να παραβλέπουμε, το τι συμβαίνει στα σύνορά μας, για το οποίο φέρουμε και εμείς ευθύνη. Θα προσπαθήσουμε να φθάσουν ταχύτερα τα προγράμματα βοήθειας και να ολοκληρωθούν τα κέντρα υποδοχής στη Βόρεια Αφρική», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κρίστιαν Κερν στην συνέντευξή του.

«Πρόσφυγες, οι οποίοι διασώζονται στην θάλασσα, θα πρέπει να επιστρέφονται μόνον σε ασφαλείς χώρες. Αυτό δεν είναι, ίσως, πάντα εύκολο, ωστόσο, όμως είναι εφικτό»!

Στο ερώτημα, «γιατί να γίνουν τα κέντρα αυτά στην Βόρεια Αφρική και όχι στην Ευρώπη», ο ίδιος απαντά, πως «πρέπει να γίνουν ακριβώς στην Βόρεια Αφρική, κατά το τουρκικό πρότυπο», συμπληρώνοντας, ακομη, πως «μακροπρόθεσμα δεν γίνεται να συλλέγουμε σε ελληνικά νησιά όλους εκείνους, που προτίθενται σε φυγή».
Κατά την άποψη του Αυστριακού Καγκελαρίου, πρόσφυγες, οι οποίοι διασώζονται στην θάλασσα, θα πρέπει να επιστρέφονται μόνον σε ασφαλείς χώρες, κάτι που, όπως παρατηρεί, δεν είναι, ίσως, πάντα εύκολο, ωστόσο, όμως είναι εφικτό.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA