Συνάντηση με την διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αναμένεται να έχει αύριο στο Βερολίνο η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

«Δεν είναι προς συζήτηση ένα κούρεμα χρέους για την Ελλάδα», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, μετά την διαρροή από τo «Wikileaks» της συζήτησης που είχαν στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για μια τέτοια πιθανότητα.
«Ένα κούρεμα χρέους δεν είναι προς συζήτηση αυτή την στιγμή», δήλωσε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου, Μάρτιν Γέγκερ, σε τακτική συνέντευξη Τύπου.
Παράλληλα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών πρόσθεσε, πως η Γερμανία περιμένει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στα τέλη Απριλίου/αρχές Μαΐου.
«Περιμένουμε, ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Απριλίου – αρχές Μαΐου», ανέφερε, εκφράζοντας την πεποίθηση, πως θα βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα, ωστόσο «χρειάζεται περισσότερη δουλειά».
Ο κ. Γέγκερ υπογράμμισε, πως δεν θα υπάρξει διαμάχη της Γερμανίας και του ΔΝΤ για την Ελλάδα, με αφορμή τη διαρροή του «Wikileaks».
«Για εμάς στο Βερολίνο δεν είναι φυσικό να γίνονται υποκλοπές», ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Μάρτιν Γέγκερ, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων

Συνάντηση με την διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αναμένεται να έχει αύριο στο Βερολίνο η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε, τόσο την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ της Καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ και του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, την Κυριακή, για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος, όσο και την επικοινωνία του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε.
Εξάλλου, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Στέφεν Ζάϊμπερτ, αρκέστηκε στο σχόλιο, ότι «για εμάς αυτές οι συνομιλίες δεν υπάρχουν».
Συνάντηση με την διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αναμένεται να έχει αύριο, Τρίτη, η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.
Η συνάντησή τους θα γίνει στο Βερολίνο, στον απόηχο των αποκαλύψεων του «Wikileaks», συνεπώς θα εστιάσει και στις πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με τους διαλόγους Τόμσεν – Βελκουλέσκου.
Θέμα συζήτησης αποτελεί και η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, όπως, επίσης, και οι εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης αλλά και το καυτό θέμα, που έχει ανακύψει σχετικά με την απαίτηση του ΔΝΤ να γίνει διευθέτηση του ελληνικού χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο.OLYMPUS DIGITAL CAMERA